Zinedine Zidane a refuzat propunerea Federației Franceze de Fotbal de a urmări din tribune finala Cupei Mondiale din Qatar, deoarece nu vrea să iasă în evidență, pe fondul speculațiilor că îl va înlocui pe selecționerul Didier Deschamps.

Zinedine ZidaneFoto: Indira / Zuma Press / Profimedia

Zidane nu va participa la finala Cupei Mondiale

Fostul mijlocaș, care a cucerit alături de Descamps titlul mondial în 1998, nu dorește ca atenția să fie îndreptată asupra sa, pe stadionul Lusail, unde Franța ar putea câștiga a doua Cupă Mondială consecutivă, scrie Daily Mail.

Conform speculațiilor, Zidane a ajuns la un acord cu Federația Franceză de Fotbal pentru înlocuirea lui Didier Deschamps după turneul final.

Fostul antrenor al lui Real Madrid va semna în ianuarie 2023 și va fi însoțit de asistentul său, David Bettoni. Astfel, Zidane își îndeplinește visul de a antrena echipa sa națională, motiv pentru care a refuzat oferta primită în vară de la PSG.

Președintele francez Macron se va afla în tribune

Președintele francez Emmanuel Macron se va întoarce în Qatar pentru finala Cupei Mondiale, conform Agerpres.

Pe lângă acesta, la finală vor asista campionii de box și judo Brahim Asloum și Teddy Riner, ministrul francez al sporturilor Amelie Oudea-Castera, foștii jucători Alain Giresse și Bruno Cheyrou, dar și Paul Pogba și N'Golo Kante.