Croația și Maroc se vor întâlni sâmbătă în finala mică a Cupei Mondiale de fotbal 2022, cele două reprezentative fiind revelațiile competiției din Qatar (asta în cazul în care europenii, vicecampioni ai lumii, mai pot fi considerați o surpriză).

Croatia vs Maroc, finala mica a CM 2022 QatarFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Croația vs Maroc va fi LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe TVR 1 de la ora 17:00.

Echipele probabile:

Croatia: Livakovic - Juranovic, Lovren, Sutalo, Sosa - Modric, Jakic, Kovacic - Vlasic, Kramaric, Perisic. Selecționer: Zlatko Dalic

Maroc: Bono - Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-Allah - Ounahi, Amrabat, Amallah - Ziyech, En-Nesyri, Boufal. Selecţioner: Walid Regragui.

De știut:

  • Cele două echipe și-au început parcursul în Grupa F. Maroc a terminat pe primul loc, iar Croaţia a ocupat locul secund (Belgia și Canada au mai făcut parte din această grupă).
  • Europenii au trecut apoi de Japonia în optimi (scor 4-2 după loviturile de departajare) şi de Brazilia în sferturi (scor 5-3 în urma loviturilor de departajare). În semifinale, Croaţia a pierdut cu 3-0 în fața Argentinei.
  • Africanii au învins în optimi Spania (3-0 după lovituri de departajare) şi în sferturi Portugalia (scor 1-0). În penultimul act, Marocul a pierdut în faţa Franţei, scor 0-2.
  • Cele mai bune rezultate înregistrate de Croația în istoria participărilor la Cupa Mondială: locul 2 în 2018 și locul 3 în 2002.
  • Pentru Maroc parcursul din Qatar este cel mai bun din istorie. Anterior, marocanii au ajuns o singură dată până în optimile CM, în 1986. Marocul este prima echipă africană care ajunge atât de departe la Cupa Mondială.
  • Abdulrahman Al Jassim din Qatar va fi arbitrul partidei. Acesta va fi ajutat la cele două linii de tușierii Taleb Al Marri şi Saoud Ahmed Almaqaleh (ambii tot din Qatar). Arbitru de rezervă va fi Raphael Claus (Brazilia), iar arbitri VAR vor fi: Julio Bascunan (Chile), Pol Van Boekel (Olanda), Bruno Pires (Brazilia) şi Armando Villarreal (SUA).

CM 2022, programul finalelor

  • Finala mare: Argentina vs Franța - 18 decembrie / ora 17:00 / Lusail Stadium.