Grant Wahl a murit în timp ce transmitea informații de la meciul dintre Argentina și Olanda, din sferturile de la CM 2022 din Qatar. După cinci zile, soția renumitului jurnalist american a anunțat care a fost cauza decesului.

Grant WahlFoto: Andy Mead/YCJ / AP / Profimedia

În vârstă de 48 de ani, Wahl s-a prăbușit în timp ce relata de la turneul final. Conform New York Times, medicii l-au resuscitat pe american mai bine de 20 de minute chiar în tribunele Lusail Iconic Stadium. Din păcate, totul a fost în zadar.

Grant Wahl a murit din cauza unui anevrism de aortă

Celine Gounder, cunoscut medic infecționist din SUA, a afirmat că „nu a existat nimic suspect” și că soțul ei a murit din cauza unui anevrism de aortă, o ruptură a peretelui aortei ascendente.

„Moartea lui nu a fost legată de Covid-19. Nu a avut nicio legătură cu faptul că a fost vaccinat. Grant a murit din cauza unui anevrism de aortă. Probabil a murit instant și nu a simțit nicio durere. Simt un fel de ușurare că am aflat acest lucru” - soția lui Grand Wahl, citată de NY Times.

Grant Wahl s-a plâns în urmă cu doar câteva zile de o durere în piept

Grant Wahl a precizat cu doar câteva zile în urmă (mai precis pe 6 decembrie) într-un podcast (Futbol) că nu se simte bine și că are o durere în piept.

„A devenit destul de rău în ceea ce priveşte durerea în piept, senzaţia de apăsare, presiunea” - Grant Wahl.

Jurnalistul a cerut ajutor la clinica medicală de la centrul media din Qatar, el suspectând faptul că ar avea bronșită. A fost tratat cu sirop de tuse şi ibuprofen şi a precizat la acel moment că s-a simțit mai bine.

În Qatar, Wahl a fost protagonistul unui incident la partida dintre SUA și Țara Galilor, când nu i s-a permis accesul din cauza tricoului dedicat comunității LGBT.

Grant Wahl scria despre fotbal de mai bine de două decenii, fiind un jurnalist foarte respectat. A lucrat pentru Sports Illustrated şi a fost autorul a două cărţi despre sportul rege.