Compania aeriană națională a Marocului a anunțat că anulează toate zborurile pe care le avea programate pentru miercuri pentru a transporta suporterii echipei naționale la Doha pentru semifinala Cupei Mondiale împotriva Franței, invocând o decizie a autorităților qatareze, potrivit Reuters.

Fani marocani si bucuria calificarii in semifinalele CM 2022Foto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> CM 2022: Marocul încearcă o nouă mare surpriză în semifinala cu Franța

„Ca urmare a ultimelor restricții impuse de autoritățile din Qatar, Royal Air Maroc regretă să informeze clienții cu privire la anularea zborurilor lor operate de Qatar Airways", a declarat compania aeriană.

Biroul de presă al guvernului din Qatar nu a răspuns imediat la solicitările Reuters.

Royal Air Maroc (RAM) declarase anterior că va pune la dispoziție 30 de zboruri suplimentare pentru a-i ajuta pe fani să ajungă în Qatar pentru meciul de miercuri seară din semifinala cu Franța, dar marți o sursă de la o agenție de turism RAM a declarat că au fost programate doar 14 zboruri.

Anularea celor șapte zboruri programate pentru miercuri înseamnă că Royal Air Maroc a putut efectua doar cele șapte zboruri de marți, lăsându-i pe fanii care își rezervaseră deja bilete la meci sau camere de hotel în imposibilitatea de a călători.

Royal Air Maroc a declarat că va rambursa biletele de avion și și-a cerut scuze clienților.

Purtătorul de cuvânt al RAM și Qatar Airways nu au răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta informațiile.

>> CM 2022: Argentina, la pas în marea finală - Lionel Messi, evoluție senzațională contra Croației