Naționala Ghanei nu a reușit să treacă de faza grupelor la CM din Qatar, însă evoluțiile lui Mohammed Kudus au atras atenția mai multor granzi ai fotbalului european.

Mohammed KudusFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Liverpool și-l dorește pe Mohammed Kudus

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Liverpool își dorește să-l transfere pe mijlocașul în vârstă de 22 ani, Mohammed Kudus.

În prezent fotbalist al celor de la Ajax Amsterdam, Kudus a avut câteva evoluții notabile la CM din Qatar, acolo unde a înscris de două ori pentru naționala Ghanei.

Scouterii cormoranilor ar fi întocmit un raport și sunt gata să facă un prim pas în ceea ce privește transferul acestuia.

Potrivit sursei citate, Ajax Amsterdam își dorește să obțină între 35-40 de milioane de euro pentru ghanez, în condițiile în care Kudus este cotat la 15 milioane de euro conform Transfermarkt.

9 milioane de euro au plătit lăncierii în schimbul lui Kudus în vara anului 2020, când l-au transferat de la Nordsjaelland.

„Mohammed Kudus visează să joace în Premier League, de ceva timp. A fost aproape să ajungă la Everton în vara trecută, dar Ajax s-a răzgândit după ce l-a vândut pe Antony la Manchester United.

Liverpool l-a urmărit de mai multe ori pe Kudus în ultimele luni. Nu cred că este o investiție pentru vara anului viitor, pentru că singura țintă pentru acea perioadă de transferuri este Jude Bellingham.” - a scris Fabrizio Romano.

Mohammed Kudus este dorit și de Borussia Dortmund

Fiind un jucător polivalent, Mohammed Kudus este un fotbalist care se poate plia ușor pe stilul oricărei echipe.

Ghanezul a punctat deja de 10 ori în acest sezon în tricoul lui Ajax Amsterdam și pe lângă postul de mijlocaș central, Kudus mai poate evolua și pe poziția de atacant și mijlocaș de bandă.

Directorul sportiv al Borussiei Dortmund, Sebastian Kehl, este deja în discuții cu agentul jucătorului ghanez.