Croația întâlnește marți seară (ora 21) Argentina în semifinalele CM din Qatar, iar unul dintre fotbaliștii echipei a fost contactat de către un antrenor din Premier League.

Josko Gvardiol la CM QatarFoto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

În vârstă de doar 20 ani, Josko Gvardiol este unul dintre cei mai urmăriți jucători de la acest Campionat Mondial, iar numărul ofertelor la adresa fundașului croat crește de la o zi la alta.

Pep Guardiola l-a contactat pe Josko Gvardiol și i-a prezentat proiectul său de la Manchester City

Cotat la 60 de milioane de euro conform Transfermarkt, Josko Gvardiol este unul dintre cei mai în formă fundași ai lumii, fiind calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar alături de naționala Croației.

Fundașul central de 1.85 metri a avut niște evoluții încântătoare atât la acest turneu final, cât și în Bundesliga, unde joacă pentru RB Leipzig. Conform jurnalistului Santi Aouna, tehnicianul celor de la Manchester City, Pep Guardiola, l-ar fi contactat personal pe acesta, în ideea de a-i prezenta proiectul său și de a-l atrage la campioana Angliei.

De asemenea, oficialii celor două cluburi ar fi avut deja o întâlnire în care s-a discutat despre posibilul transfer al croatului.

Recent, Josko Gvardiol declara că își dorește mult să joace pentru Real Madrid.

„Real Madrid este cel mai mare club din lume. Cine știe, poate într-o zi voi putea juca acolo. Mi-ar plăcea.

Modric nu trebuie să-mi spună nimic, nu este nevoie, știu cât de special este să fii legat de Real Madrid. Agentul meu are grijă de viitorul meu, acum sunt fericit la Leipzig.” - spunea Gvardiol.

Tânărul fundaș este la mare căutare pe piața transferurilor, el fiind dorit insistent și de Chelsea, care a încercat încă de vara trecută să îl transfere pe Stamford Bridge.

În prezent, Manchester City, Real Madrid și Bayern Munchen sunt principalele candidate pentru obținerea semnăturii lui Josko Gvardiol.

65 apariții, 3 goluri și 4 pase decisive sunt cifrele lui Josko Gvardiol la RB Leipzig, iar în naționala Croației, acesta are 17 selecții și un gol înscris.