​Croația a ajuns pentru al doilea Campionat Mondial de fotbal consecutiv în semifinale, iar Luka Modric („creierul” formației) știe ce trebuie să facă naționala țării sale pentru a trece de Argentina.

Luka ModricFoto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> CM 2022: Problemele Argentinei înainte de semifinala cu Croația

Marți, de la ora 21:00, Croația și Argentina se vor lupta pentru un loc în finala Mondialului din Qatar. Meciul va fi LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe TVR 1.

Croația are nevoie de meciul vieții pentru a trece de Argentina, crede Luka Modric

Component de bază al lui Real Madrid și al Croației, veteranul Luka Modric (37 de ani) a vorbit despre partida cu Lionel Messi și compania.

Mijlocașul știe ce trebuie să facă naționala țării sale pentru a obține calificarea în finala CM 2022: să facă meciul vieții ei.

„Vreau să joc, dar nu doar împotriva unui jucător. Bineînţeles, Messi este un jucător excelent, vom avea mari probleme în oprirea lui, dar noi suntem pregătiţi şi vom da tot ce avem mai bun.

Argentina este o echipă mare. Vom încerca să jucăm cel mai bun meci din acest turneu, cel mai bun meci din viaţa noastră. Sper că va fi suficient să intrăm în finală.

Am văzut maturitate la echipa noastră naţională, cu jucători tineri care au adus o nouă calitate şi energie. Este incredibil ce a reuşit naţionala noastră.

Am crezut că vom reuşi ceva. Este un lucru mare că după patru ani suntem din nou în semifinale. Am arătat o mare forţă mentală” - Luka Modric, pentru RTVE.

„Este normal ca toată lumea să se uite la marile ţări. Pentru că suntem mici, nimeni nu a contat pe noi. Dar nu ne-am gândit că alţii sunt favoriţi şi noi suntem în umbră.

Noi am dat tot ce am avut mai bun, am luptat şi asta este exact forţa noastră. Înainte de a pleca la Cupa Mondială, am vorbit mult în vestiarul lui Real Madrid şi le-am spus: Feriţi-vă de Croaţia!”, a completat mijlocașul care a câștigat Balonul de Aur în 2021.

De știut:

  • Luka Modric va deveni doar al patrulea jucător de 37 de ani sau mai în vârstă care a fost titular în șase partide la un Campionat Mondial de fotbal.
  • Ceilalți sunt: brazilianul Nilton Santos (CM 1962), italianul Dino Zoff (CM 1982) şi englezul Peter Shilton (CM 1990), conform Agerpres.

Semifinalele Cupei Mondiale 2022 din Qatar

  • Marţi, 13 decembrie

Argentina - Croația (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00)

  • Miercuri 14 decembrie

Maroc - Franța (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).

  • Finala mică: 17 decembrie / ora 17:00 / Khalifa International Stadium
  • Finala mare: 18 decembrie / ora 17:00 / Lusail Stadium.