​Campionatul Mondial de fotbal din Qatar a fost zguduit de vestea decesului celebrului jurnalist american Grant Wahl, care a fost transportat la spital chiar la partida din sferturi dintre Olanda și Argentina.

Grant WahlFoto: Andy Mead/YCJ / AP / Profimedia

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar: Faza sferturilor se încheie sâmbătă - Programul TV

Cum autoritățile nu au dat foarte multe detalii despre cauza morții acestuia, mai mulți oameni au tras diferite concluzii, printre care și fratele său, Eric Wahl. Familia jurnalistului american ia în considerare chiar o ipoteză șocantă.

Fratele jurnalistului Grant Wahl susține că americanul a primit mai multe amenințări cu moartea pe perioada șederii sale în Qatar

Grant Wahl a fost protagonistul unui incident la partida dintre SUA și Țara Galilor, când nu i s-a permis accesul din cauza tricoului dedicat comunității LGBT.

Fratele acestuia, Eric Wahl, este de părere că moartea jurnalistului a fost premeditată și solicită sprijinul pentru a putea afla ce s-a întâmplat cu adevărat.

„Numele meu este Eric Wahl și locuiesc în Seattle, Washington. Sunt fratele lui Grant Wahl.

Eu sunt motivul pentru care el a purtat acel tricou la Cupa Mondială. Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că a primit amenințări cu moartea. Nu cred că fratele meu a murit pur și simplu. Cred că a fost omorât. Vă implor să mă ajutați.” - a spus acesta.