​Argentina are un moral excelent după ce vineri seară a eliminat Olanda din drumul spre semifinalele Campionatului Mondial din Qatar, la capătul unui joc decis la loviturile de departajare (2-2, 4-3 d. l. d.).

Lionel Scaloni, selecționerul echipei naționale de fotbal a ArgentineiFoto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciurile zilei la Mondialul din Qatar: Faza sferturilor se încheie sâmbătă - Programul TV

„Pumele” vor întâlni Croația în faza semifinalelor și au o șansă uriașă de a ajunge din nou în finală, după cea de la CM din 2014, din Brazilia.

Lionel Scaloni, încrezător după duelul câștigat cu Olanda

Chiar dacă formația antrenată de Louis van Gaal a revenit de la 0-2 în duelul cu argentinienii, batavii au fost copleșiți de presiunea jocului și au cedat din punct de vedere mental la loviturile de departajare, acolo unde Emiliano Martinez a fost vedeta serii.

Selecționerul echipei naționale de fotbal a Argentinei, Lionel Scaloni, este foarte încrezător înaintea duelului cu Croația și consideră că Argentina ar fi meritat victoria în timpul regulamentar.

„Din punctul meu de vedere, nu meritam să ajungem la loviturile de departajare. A fost un meci foarte dificil. Olandezii au făcut meciul foarte straniu. Dar asta face din fotbal un sport atât de frumos, când crezi că totul este jucat, nimic nu este jucat.

Această echipă a Argentinei are voinţă, tinereţe, mândrie, tot ce este esenţial pentru a nu renunţa niciodată.

Despre arbitru nu voi spune nimic. Îl cunosc, am o relaţie bună cu el, să lăsăm aşa lucrurile. Obiectivul este să mergem până la capăt.

Acum că dansăm, vrem să continuăm să dansăm. Va fi un meci grozav împotriva Croaţiei şi dorim să fim la înălțime.” - a spus Scaloni.