Cu o zi înainte de unul dintre cele mai tari meciuri ale sferturilor Cupei Mondiale din Qatar, Lionel Scaloni și Louis van Gaal au vorbit despre confruntarea dintre Argentina și Olanda.

Louis Van GaalFoto: Olaf KRAAK / AFP / Profimedia

Louis van Gaal, nostalgic după fotbalul din trecut

Selecționerul olandez s-a referit la două partide disputate în trecut de cele două reprezentative și la cum a evoluat fotbalul între timp.

„Nu se mai joacă fotbal ca în 1998 sau 1978. Era un joc mai deschis, acum nu mai este. Asta e realitatea. Dar încă mai e posibil să existe momente decisive, de care lumea îşi aminteşte peste ani, ca golul lui Bergkamp din 1998. De golul acela lumea îşi va aduce aminte pentru totdeauna.

Fotbalul evolează şi nu mai poţi să joci acelaşi fotbal ofensiv de acum 20 de ani. Am fost criticat că spun asta, dar fotbalul a evoluat în această direcţie. Nu mă rezum doar la apărare. Presăm, împingem jocul”, a susținut van Gaal, potrivit Agerpres.

Lionel Scaloni așteaptă un meci frumos

Selecționerul Argentinei este convins că cele două echipe vor practica un fotbal frumos și anunță că vor da totul pentru victorie.

„Ce spune Van Gaal nu este o descoperire. Olanda este o echipă foarte echilibrată. Atacă toţi şi se apără toţi. Acum nişte ani, te puteai gândi să ai cinci jucători care nu fac decât să atace. Astăzi fotbalul e diferit. Dar meciul de mâine va fi foarte frumos.

Vom vedea ce vor face. Suntem obişnuiţi ca adversarii noştri să vină cu lucruri diferite. Uneori ne confruntăm cu marcajul individual asupra lui Messi. Poate că şi noi vom face nişte schimbări.

Le-am spus oamenilor să se bucure de meci, de echipa lor. Vom da totul pentru ţara noastră. Sper că rezultatul ne va face fericiţi”, a declarat Lionel Scaloni, conform Agerpres.