Croația a surprins în urmă cu patru ani și a ajuns până în finala Cupei Mondiale, iar la ediția din Qatar nu a dezamăgit și s-a calificat în sferturi. Înaintea partidei cu Brazilia, selecționerul Zlatko Dalic și căpitanul Luka Modric au spus că vor da totul pentru a trece în runda următoare a competiției.

Luka ModricFoto: Heuler Andrey/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zlatko Dalic: „Brazilia e cea mai bună, dar vom încerca să câștigăm”

„Nu există mai bună motivaţie decât să joci un sfert de finală cu Brazilia, toată lumea visează acest meci, ştim ce înseamnă Brazilia în lumea fotbalului, n-avem mult de pierdut.

Trebuie să dăm ce avem mai bun, să fim un adversar demn, dar nu uitaţi, Croaţia e printre cele mai bune opt echipe din lume. Croaţia e o ţară mică, e bine să avem succes la două Cupe Mondiale, ambiţiile noastre nu se opresc aici, vom încerca să câştigăm mâine.

Brazilia e cea mai bună echipă de la această Cupă Mondială, pericolul vine de peste tot, va trebui să nu lăsăm spaţii, dacă deschidem jocul, vom avea probleme. Dar când ei pierd mingea, sunt în dificultate, va trebui să profităm de asta.

Dacă eu aş putea să dansez cu jucătorii mei ca selecţionerul Braziliei? Au felul lor de a sărbători, sunt uniţi, se bucură, au caracter, sunt tradiţiile lor şi e dreptul lor. E lipsă de respect? Nu ştiu, nu mi-ar plăcea să-i văd pe jucătorii mei sărbătorind astfel, dar sunt culturi diferite şi lor le place să danseze.

Avem o echipă nouă, 18 jucători noi, care nu erau acum patru ani, nu putem face comparaţii. Avem jucători de foarte mare calitate, dar în 2018 evoluau la echipe mai prestigioase şi aveam o echipă care juca împreună de zece ani. Avem nevoie de timp ca să construim, să fim printre cele mai bune opt echipe ale lumii este deja extraordinar.

Această echipă încă mai trebuie să arate ce poate şi cred că Mondialul este o ocazia fantastică. E important să ne refacem după prelungirile împotriva Japoniei, nu vor fi multe schimbări contra Braziliei” - Zlatko Dalic, citat de Agerpres.

Luka Modric: „Să sperăm că mâine vom schimba tradiția”

„Este poate cel mai mare meci, împotriva marelui favorit, ei sunt mereu favoriţi, iar ceea ce am văzut îmi confirmă părerea. Dar nu trebuie să ne mulţumim să ajungem în sferturile de finală. Vom juca fotbalul nostru, nu vom precupeţi niciun efort pentru a ne reprezenta cât mai bine ţara.

Este adevărat că noi am jucat de mai multe ori împotriva Braziliei, fără succes. Să sperăm că mâine vom schimba tradiţia! Brazilia are jucători formidabili, la mijloc, în apărare şi în atac. Va trebui să adoptăm o atitudine foarte agresivă în apărare, să jucăm într-un ritm ridicat, ca să încercăm să-i controlăm, să-i oprim.

Oboseala? Vom vedea, fiecare meci este unic, avem o forţă mentală şi o anume consistenţă în prelungiri, ultimul nostru meci ne-a dat încredere, ştim că o putem face din nou.

Pot doar să repet ce am mai spus, în acest moment nu mă gândesc la viitorul meu, nu ştiu cât voi mai juca pentru echipa naţională, sunt concentrat 100% pe această Cupă Mondială, după aceea vom timp să ne gândim la viitor” - Luka Modric, citat de Agerpres.

Croaţia și Brazilia se vor întâlni în primul sfert de finală al Cupei Mondiale din Qatar. Partida de pe Education City Stadium din Doha va începe de la 17:00 (ora României) și va fi transmisă în format LiveBLOG pe HotNews.ro.