​Jules Kounde a încălcat regulamentul și a purtat un lănțișor la gât în timpul partidei cu Polonia din optimile Cupei Mondiale din Qatar. Francezul nu a fost pedepsit de arbitru, dar selecționerul Didier Deschamps l-a certat pe fundașul Barcelonei.

Jules Kounde a uitat sa-si dea jos lantisorul la CM 2022 QatarFoto: PIOTR KUCZA / imago sportfotodienst / Profimedia

Arbitrul Jesus Valenzuela Saez a observat bijuteria în minutul 42 și un membru din staff l-a ajutat pe jucătorul în vârstă de 24 de ani să o dea jos.

Jules Kounde, mustrat pentru că a purtat un lănțișor în timpul meciului

Potrivit presei franceze, Kounde a fost criticat de Deschamps în vestiar, de față cu ceilalți colegi. Dacă primea cartonaș galben, fundașul ar fi fost suspendat și rata meciul cu Anglia din sferturi.

"Nu are niciun drept. Nu știu ce are pe acel lanț, știu că Jules este puțin superstițios, o face și la antrenamente. Nu știu nici semnificația. I-am și spus: 'Ai noroc că nu erai în fața mea. Altfel...'

La prima oprire a jocului, arbitrul ne-a spus că jucătorii nu au voie să poarte nicio brățară sau colier. Acum nu cred că o să se apuce să poarte nici ceasuri sau ochelari de soare. Nu este permis. Mi s-a părut că îl scoate, dar se pare că nu a făcut-o” - Didier Deschamps.

La finalul partidei cu Polonia, Kounde a explicat că nu a făcut acest lucru în mod intenționat și că arbitrul a fost înțelegător.

„Am uitat de el. Nu mi s-a întâmplat niciodată în Spania sau altundeva, dar de data asta am uitat. Arbitrul doar mi-a spus să merg să îl dau jos, nimic mai mult” - Jules Kounde.

Franța și Anglia se vor duela sâmbătă în sferturile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. Meciul de pe Al Bayt Stadium din Al Khor va începe de la ora 21:00 și va fi transmis în format LiveBLOG pe HotNews.ro.