Germania a dezamăgit la Cupa Mondială 2022 și a fost eliminată încă din faza grupelor. La câteva zile după ce nemții au părăsit turneul din Qatar, Federația Germană de Fotbal (DFB) a confirmat că Hansi Flick va continua în funcția de selecționer.

Hansi FlickFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Hansi Flick rămâne selecționerul Germaniei

Astfel, Flick va pregăti naţionala Germaniei până după turneul final al Campionatului European din 2024, competiție unde nemții vor avea statut de țară gazdă.

Anunţul a fost făcut de Bernd Neuendorf, președintele DFB, într-un comunicat de presă dat publicităţii după o întâlnire pe care au avut-o cei doi.

„Suntem convinşi de faptul că ediţia din anul 2024 a Campionatului European reprezintă o mare oportunitate pentru fotbalul din Germania. Avem deplină încredere în Hansi Flick pentru a face faţă acestei provocări”, se precizează în comunicatul Federației Germane.

Primul nume important care părăsește naționala Germaniei după eliminarea rușinoasă de la CM 2022

Germania, al doilea mondial consecutiv în care este eliminată din faza grupelor

Formația antrenată de Hansi Flick nu a depins doar de ea pentru a putea merge mai departe, iar deși nemții au reușit să o învingă pe Costa Rica (4-2), aceștia au ratat calificarea din cauza victoriei Japoniei (2-1 cu Spania).

Este al doilea campionat mondial consecutiv când Germania nu trece de faza grupelor, după CM 2018 (Rusia).