Croația a reușit calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, după ce a învins în optimi Japonia, după executarea loviturilor de departajare.

Dominik Livakovic, eroul Croatiei la CM 2022 QatarFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Japonia – Croația 2-4, în optimile CM 2022 din Qatar

Selecționata Croației a început mai bine meciul, a avut posesia și a pus presiune la poarta lui Gonda. Contrar cursului jocului, scorul a fost deschis de Maeda, în minutul 44, după un corner.

În repriza secundă, Perisic a adus egalarea cu o lovitură de cap din centrarea lui Lovren, în minutul 57.

Spre final, jucătorii ambelor formații au dat semne de oboseală, fără să mai creeze situații mari de gol.

După cele 90 de minute, scorul a fost 1-1. Au urmat două reprize suplimentare, care nu au adus nimic nou, în așteptarea loviturilor de la 11 metri.

Japonia a ratat 3 lovituri de departajare, prin Minamino, Mitoma și căpitanul Yoshida, transformând doar una, prin Asano.

Croații au fost mai proaspeți și au marcat prin Vlasic, Brozovic și Pasalic, singurul penalty ratat fiind al lui Livajo. Portarul Livakovic a fost eroul croaților, reușind să pareze trei lovituri ale japonezilor.

Selecționata antrenată de Zlatko Dalic se califică în sferturile de finală ale CM 2022 din Qatar și așteaptă meciul Brazilia vs Coreea de Sud pentru a-și afla adversara.

CM 2022 Qatar, meciurile de luni

Japonia – Croația 2-4

Brazilia – Coreea de Sud / Ora 21:00

Ce a fost duminică la CM 2022 din Qatar: Franța și Anglia s-au calificat în sferturi și se vor duela pentru un loc în semifinale.