​Franța a obținut duminică seară calificarea în sferturile CM Qatar 2022, cu Polonia (3-1), iar meciul a fost un nou prilej pentru Kylian Mbappe de a-și demonstra valoarea.

Kylian Mbappe, Franța - CM 2022 QatarFoto: Marcio Machado/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

CM 2022 Brazilia și Croația joacă luni pentru calificarea în sferturi - Program TV

Jucătorul celor de la Paris Saint Germain este unul dintre cei mai în formă fotbaliști din lume la ora actuală și golgheterul Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.

În vârstă de 23 ani, Mbappe a stabilit un record istoric în Qatar și l-a egalat și pe Lionel Messi la numărul de goluri înscrise la turneele finale mondiale.

Kylian Mbappe, primul jucător din istoria Cupei Mondiale care marchează de 9 ori până la vârsta de 24 ani

Kylian Mbappe a avut o prestație fenomenală în optimile de finală ale CM Qatar 2022 și a fost decisiv în calificarea Franței în faza sferturilor, în confruntarea cu Polonia.

Mbappe a marcat o dublă și a pasat decisiv la golul de 1-0, înscris de Olivier Giroud, iar Franța a câștigat fără drept de apel duelul cu Lewandowski & Co.

Super duelul european din sferturile CM 2022 Qatar

Cu reușitele de duminică seară, Mbappe a ajuns la 9 goluri înscrise la turneele finale mondiale, fiind la egalitate cu Lionel Messi, Eusebio și Paolo Rossi. Mai mult decât atât, Kylian Mbappe i-a depășit pe Maradona și Cristiano Ronaldo (8 goluri).

Este primul jucător din istoria competiției care ajunge la nouă goluri până la vârsta de 24 ani. Deținătorul recordului de goluri la Cupa Mondială este germanul Miroslav Klose, care a marcat de 16 ori.

Conform Fox News, Kylian Mbappe a atins o viteză maximă de 35 km/h în meciul cu Polonia.

Evident, atacantul francez a fost ales pentru a treia oară la acest turneu final cel mai bun jucător al partidei și le-a răspuns jurnaliștilor după ce a refuzat să participe la conferința dedicată MVP-ului în urma partidelor cu Australia și Danemarca.

„Nu am nimic cu jurnaliștii. Nu am vorbit pentru că aveam nevoie de concentrare totală la competiție, nu mai voiam să pierd energie cu alte lucruri. Eu voi plăti amenda, nu federația.

E obsesia mea, e turneul visat. Mi-am construit întregul sezon în jurul acestei întreceri, m-am pregătit sută la sută fizic și mental pentru a câștiga. Aceasta este ținta stabilită. Singurul obiectiv este să cuceresc Cupa Mondială. Restul este secundar.” - a declarat Mbappe.

Ce meciuri vom avea în sferturile CM 2022

Vineri 9 decembrie

Japonia / Croația - Brazilia / Coreea de Sud (Education City Stadium - Doha, 17:00)

Olanda - Argentina (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00)

Sâmbătă 10 decembrie

Maroc / Spania - Portugalia / Elveția (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00)

Franța - Anglia (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).