Franța s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, după ce a învins în optimi selecționata Poloniei, scor 3-1, pe Al Thumama Stadium din Doha.

Kylian MbappeFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Franța – Polonia 3-1, în optimile CM 2022 din Qatar

Francezii au început bine meciul și au pus constant presiune la poarta poloneză. Golul s-a lăsat așteptat până înainte de pauză, când Olivier Giroud a deschis scorul cu un șut la colțul lung, din pasa lui Mbappe, în minutul 44.

În repriza secundă, același Giroud marchează superb din foarfecă, dar arbitrul fluierase un fault la portarul Poloniei.

Kylian Mbappe și-a arătat din nou clasa în minutul 74, când după o pasă primită la marginea careului, și-a potrivit mingea și l-a executat pe Szczesny cu un șut superb.

Atacantul lui PSG a reușit dubla în minutul 90, când a mai inventat o execuție frumoasă, direct în vinclul porții poloneze.

În prelungiri, Polonia a primit penalty după un henț în careu, iar arbitrul a consultat imaginile VAR. Lewandowski l-a transformat în minutul 99, după ce ratase în primă fază, dar s-a indicat repetarea acestuia.

Franța va întâlni în sferturi Anglia sau Senegal

Calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Franța așteaptă rezultatul meciului dintre Anglia și Senegal, pentru a-și afla viitoarea adversară.

CM 2022 Qatar, meciurile de duminică

Franța – Polonia 3-1

Anglia - Senegal / Ora 21:00

Ce a fost sâmbătă la CM 2022 din Qatar: Olanda și Argentina înving în optimi și se vor întâlni în sferturile de finală

Programul complet al optimilor și ce meciuri vom avea în sferturile CM 2022 Qatar