Uruguay a pierdut dramatic calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Deși a învins Ghana, Coreea de Sud a marcat golul victoriei cu Portugalia în prelungiri, iar selecționata lui Diego Alonso a fost eliminată.

Luis Suarez, duel cu arbitrul la CM 2022 QatarFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luis Suarez, în lacrimi pe banca de rezerve

La finalul meciului, atacantul Luis Suarez nu și-a putut stăpâni lacrimile, după ratarea calificării. Aflat la ultimul turneu final din carieră, Suarez și-a expus nemulțumirile legate de arbitraj și de FIFA.

„Am avut două penaltiuri neacordate. Cineva trebuie să ne explice aceste decizii. După meci am vrut să îmi văd copiii, iar cei de la FIFA nu mi-au permis, deși un jucător al Franței era însoțit de copii pe banca de rezerve. Suntem prea mici, iar FIFA este împotriva noastră”, a declarat fostul atacant al Barcelonei, pentru Goal.com.

Ieșirea nervoasă a lui Edinson Cavani

Și Edinson Cavani a avut o ieșire nervoasă la finalul meciului. În drum spre vestiare, fotbalistul Valenciei a lovit și dărâmat monitorul VAR.

Coreea de Sud a marcat golul victoriei (și al calificării) cu Portugalia (scor 2-1) în minutul 91. Reușita lui Hee-Chan Hwang i-a dus pe asiatici în optimi, iar pe Uruguay a trimis-o acasă.

Uruguay și-a făcut treaba, a câștigat meciul cu Ghana (scor 2-0), dar surpriza neplăcută a venit târziu, în prelungirile din celălalt meci al Grupei H.

Ce a fost vineri la CM 2022 din Qatar: Elveția se impune spectaculos cu Serbia / Brazilia pierde cu Camerun, dar câștigă grupa G

Programul complet al optimilor și ce meciuri vom avea în sferturile CM 2022 Qatar