Momentele controversate nu au lipsit în faza grupelor de la Mondialul din Qatar, iar FIFA a intervenit pentru a demonstra că arbitrii au luat decizia corectă la golul prin care Japonia a obținut calificarea în optimi (2-1 vs Spania) și a trimis Germania (de patru ori campioană a lumii) acasă.

Japonia si faza controversata care a eliminat Germania de la CM 2022 QatarFoto: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Oficialii forului mondial au afirmat că arbitrii din camera VAR au folosit camerele aflate pe linia porții pentru a valida golul secund al niponilor, la care Mitoma i-a pasat decisiv lui Tanaka.

„Este posibil ca alte camere să ofere imagini înșelătoare, dar, pe baza probelor disponibile, întreaga minge nu a fost în afara jocului”, a explicat FIFA.

Seara de joi de la CM 2022 a fost una spectaculoasă: Japonia a revenit de la 0-1 și a învins Spania (2-1), iar preț de câteva minute ibericii au fost eliminați braț la braț cu Germania în momentul în care Costa Rica i-a condus pe nemți cu 2-1. În cele din urmă, trupa lui Hansi Flick s-a impus cu 4-2.

Japonia a câștigat Grupa E, Spania s-a calificat de pe locul al doilea, iar multipla campioană mondială Germania a plecat acasă încă din faza grupelor de la CM 2022.

>> Programul complet al optimilor - Cu cine vor juca marile favorite

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> FOTO Gluma zilei: Cum arată steagul Japoniei după faza controversată din meciul cu Spania de la CM 2022

>> Cele mai tari meme-uri după eliminarea rușinoasă a Germaniei de la CM 2022

>> Decizia luată de selecționerul Germaniei după eliminarea din grupe de la CM 2022 din Qatar