Elveția a câștigat confruntarea cu Serbia (3-2), în cel mai spectaculos meci de până acum de la Campionatul Mondial din Qatar și s-a calificat în faza optimilor de finală, alături de Brazilia.

Xherdan Shaqiri și Remo Freuler la naționala Elveției - CM Qatar 2022Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

CM 2022 Qatar: Elveția se impune spectaculos cu Serbia / Brazilia pierde cu Camerun dar câștigă grupa G

Elveția se califică în optimile CM Qatar 2022

Adversara României din preliminariile Euro 2024 a câștigat meciul cu numărul 3 din Grupa G și s-a calificat în faza optimilor.

Selecționată antrenată de Murat Yakin a înscris prima prin Xherdan Shaqiri (min 20), dar sârbii au întors rezultatul prin două goluri superbe, marcate de Aleksandar Mitrovic (min 26) și Dusan Vlahovic (min 35).

Chiar înaintea pauzei, elvețienii au egalat prin Embolo (min 44), la capătul unei faze colective a băieților lui Murat Yakin.

Repriza secundă a început la fel de bine pentru Elveția, care a trecut din nou la conducere, după o fază de nota 10, finalizată imparabil de Freuler.

Scorul final a fost în cele din urmă 3-2 pentru Elveția.

Brazilia a pierdut cu Camerun, dar a termina grupa pe primul loc

Selecționata lui Tite nu a forțat în duelul cu africanii și lucrul acesta s-a văzut și în teren. Camerunul a controlat disputa și și a avut ocaziile mai mari, iar în prelungiri Vincent Aboubakar a marcat golul victoriei pentru elevii lui Rigobert Song.

Clasamentul final în Grupa G:

1. Brazilia 6p

2. Elveția 6p

3. Camerun 4p

4. Serbia 1p

Adversarele naționalelor calificate din Grupa G:

Brazilia - Coreea de Sud

Portugalia - Elveția

CM 2022: Programul complet al optimilor - Cu cine vor juca marile favorite