Japonia s-a impus în fața Spaniei (2-1) și a terminat pe primul loc în Grupa E, dar victoria niponilor a stârnit controverse în lumea întreagă.

Jucătorii Spaniei la CM Qatar 2022Foto: Ken Satomi / AP / Profimedia

LiveBlog Meciurile de vineri de la CM 2022

Pe lângă golul doi al japonezilor, care a fost validat în urma consultării VAR, mulți specialiști au spus că Spania a pierdut în mod intenționat cu Japonia, pentru a avea parte de un tablou mai ușor.

CM 2022: ​Cum arată tabloul optimilor după calificarea cu mari emoții a Spaniei

Hugo Sanchez este convins că Spania a pierdut intenționat cu Japonia pentru a evita Brazilia sau Argentina în fazele superioare ale competiției

Fostul internațional mexican, Hugo Sanchez, este sigur că spaniolii au știut foarte bine ce fac în partida cu Japonia, chiar dacă la un moment dat ibericii erau și ei eliminați din competiție.

Cum a terminat pe locul 2 în grupa sa, Spania va evita Brazilia sau Argentina în drumul spre finala Campionatului Mondial din Qatar.

„Vă asigur (n.r. că Spania a pierdut intenționat contra Japoniei). Nu am fost acolo și nu sunt în mintea lui Luis Enrique, dar el s-a gândit cu siguranță care era cea mai bună modalitate de a evita să joace cu Brazilia în sferturile de finală.

Da, exista un risc, dar a fost un risc care merita asumat. Nu e vorba că le este frică de Brazilia, dar îi respectă.

Evident, antrenorul și jucătorii nu vor recunoaște niciodată, dar sunt sigur că așa s-a întâmplat.” - a spus Hugo Sanchez pentru ESPN.

În faza optimilor de finală, Spania va da peste Maroc, o selecționată care a lăsat acasă Belgia și care a câștigat Grupa F, din care mai făceau parte Croația și Canada.

Luis Enrique nu consideră că Marocul este un adversar avantajos pentru Spania

Pe de cealaltă parte, la finalul partidei cu Japonia, selecționerul echipei naționale de fotbal a Spaniei s-a declarat nemulțumit de atitudinea elevilor săi și a precizat că Marocul nu va fi deloc un adversar ușor pentru iberici.

„Nu sunt deloc fericit. Am vrut să fiu primul și să câștig. Japonia ne-a depășit. Începusem bine, am marcat și nu aveam probleme în apărare.

La pauză, le-am spus să fim atenți cu Japonia, dar din nefericire nu am mai fost la fel de concentrați și am fost aproape de colaps.

Nu am nimic de sărbătorit, nu sunt deloc fericit.

Trebuie să ne recuperăm emoțional. Jucăm împotriva revelației Cupei Mondiale, trebuie să ne pregătim cât mai mult, pentru că vor mai rămâne 16 echipe și trebuie să ne îmbunătățim. Va fi foarte greu.” - a spus Luis Enrique.