​Danemarca părăsește Cupa Mondială din Qatar încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă de Australia (care merge în optimi) în Grupa D. Tot miercuri, Tunisia a obținut o victorie de palmares în fața Franței.

Danemarca, eliminata inca din faza grupelor de la CM 2022 QatarFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile de miercuri, 30 noiembrie, de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Australia - Danemarca 1-0, în Grupa D a CM 2022 din Qatar

Unicul gol al partidei de pe Al Janoub Stadium (Al Wakrah) a fost înscris de Mathew Leckie ('60), după o cursă începută în propria jumătate de teren.

Grație acestui succes, Australia a acumulat șase puncte și va juca în optimi cu ocupanta primului loc din Grupa C. De cealaltă parte, Danemarca (semifinalistă la EURO 2020) termină pe ultima poziție în Grupa D.

Tunisia - Franța 1-0, în Grupa D a CM 2022 din Qatar

Meciul de pe Education City Stadium a început cu un gol anulat al lui Nader Ghandri, care se afla în ofsaid. Tunisienii au dat până la urmă lovitura prin Wahbi Khazri ('58), care l-a învins pe Steve Mandanda cu un șut la colțul lung.

Antoine Griezmann a trimis mingea în poarta lui Aymen Dahmen ('90+8), dar reușita a fost anulată după câteva minute: francezul se afla în ofsaid la începutul fazei.

Chiar dacă a pierdut, Franța termină pe primul loc în Grupa D și se va duela în optimi cu ocupanta locului secund din Grupa C.

CM 2022 Qatar - Clasamentul final al Grupei D

1. Franța (6-3 golaveraj) 6 puncte / calificată

2. Australia (3-4) 6 / calificată

3. Tunisia (1-1) 4

4. Danemarca (1-3) 1.

S-ar putea să te intereseze și: