În cadrul conferinței de presă de miercuri, selecționerul echipei naționale de fotbal a Germaniei, Hansi Flick, a analizat parcursul de până acum al formației sale.

Hansi FlickFoto: MARCUS BRANDT / AFP / Profimedia

LiveBlog Ziua de miercuri la CM 2022 Qatar: Tunisia - Franța și Australia - Danemarca (de la 17:00)

Joi, naționala Germaniei va disputa cel mai important meci de la acest Campionat Mondial, iar partida va avea o miză foarte mare, optimile de finală.

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar: Continuă „finalele” din grupe - Polonia vs Argentina, meci decisiv pentru Messi și Lewandowski

Costa Rica - Germania, meciul care poate însemna dezastrul pentru nemți

După triumful din anul 2014, când a câștigat Campionatul Mondial în urma unei finale cu Argentina, Germania nu a ieșit nici măcar din faza grupelor la turneul din Rusia (2018), iar o nouă astfel de „performanță” ar fi de-a dreptul rușinoasă.

Meciul cu Costa Rica este unul de o importanță colosală și va fi primul de la un turneu final masculin condus de o femeie la centru.

>> Primele două dueluri din optimile CM 2022 din Qatar

„Suntem în această situaţie din vina noastră, pentru că nu am jucat bine. Acum depinde de noi să răspundem, este responsabilitatea noastră să dăm 100%.

Sunt o persoană optimistă, nu iau în calcul posibilitatea de a fi eliminaţi. Nu ştiu ce se va întâmpla, contractul meu este valabil până în 2024, când are loc Campionatul European la noi acasă. Însă mai este mult timp până atunci.

Vom aborda meciul de joi cu intenţia de a da tonul de la început, cu presiune. Va fi greu împotriva unei echipe defensive. Trebuie să avem aceeaşi atitudine ca înaintea partidei cu Spania.” - a spus Hansi Flick.

Hansi Flick are tot lotul la dispoziție și va alinia cel mai bun prim 11 în duelul de joi, de la ora 21.

Nemții sunt obligați la victorie în ultimul meci din grupă, iar pentru ca prezența în optimi să fie asigurată, există două scenarii:

  • Germania câștigă la minim două goluri diferență, iar Japonia face egal cu Spania.
  • Germania câștigă meciul cu Costa Rica, iar Spania învinge Japonia.

Clasamentul Grupei E:

1. Spania 4p

2. Japonia 3p

3. Costa Rica 3p

4. Germania 1p

Ce a fost marți la Mondialul din Qatar: Anglia și SUA, în optimi - Iranul părăsește turneul final.