Lionel Messi a fost amenințat de boxerul Canelo Alvarez, după ce argentinianul a atins cu piciorul un tricou al Mexicului aflat în vestiarul „Pumelor”, sâmbătă seara, după victoria obținută la Cupa Mondială din Qatar. Andres Guardado, căpitanul Mexicului, a lămurit situația într-un interviu pentru TyC Sports.

Lionel Messi, la CM 2022 QatarFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Guardado (Betis Sevilla), al cărui tricou se afla pe podea, i-a luat apărarea lui Messi și a descris drept „o prostie” toată situația generată de postarea lui Canelo Alvarez.

„Am avut norocul și privilegiul de a-l înfrunta de-a lungul anilor în Spania și știu ce persoană este Leo. Din păcate, poate că Alvarez nu înțelege cum este într-un vestiar și pot înțelege reacția sa, faptul că s-a simțit jignit văzând tricoul Mexicului pe jos.

Personal, cred că este o prostie, pentru că nu are mare importanță. Toate aceste lucruri au apărut pentru a genera polemici sau a vinde anumite lucruri. De fiecare dată când am avut ocazia să-i cer ceva lui Messi, un schimb de tricou sau o fotografie cu fiul meu, el a făcut-o întotdeauna.

Cine nu a fost niciodată într-un vestiar de fotbal nu înțelege. Este o înțelegere cu staff-ul, care sună cam așa: tot ce e transpirat trebuie lăsat pe jos și va fi spălat, iar ce nu lași pe jos, iei acasă. Hainele murdare ajung pe podea, fie că e vorba de tricoul tău sau de cel al adversarului, așa e mereu. De fapt, acel tricou era al meu, am făcut schimb cu Leo și a fost aruncat pe jos pentru a fi spălat. Acest lucru a fost clar în vestiar, pentru că suntem fotbaliști și nu i-am dat mai multă importanță.

Sunt împotriva rețelor de socializare, nu înțeleg amploarea a ceea ce s-a întâmplat. Am văzut postarea principală a lui Canelo, în care s-a simțit jignit de imagine... Îl pot înțelege pe Canelo pentru că nu a fost niciodată într-un vestiar, dar dincolo de asta, nu ar trebui să-i dăm mai multă importanță” - Andres Guardado pentru TyC Sports, o publicație argentiniană.

Lionel Messi și momentul care l-a enervat pe Canelo Alvarez

Argentina, în cărți pentru calificarea în optimi

După înfrângerea șocantă cu Arabia Saudită, Argentina s-a redresat la timp și a învins Mexicul în cel de-al doilea meci al grupei, urcând pe locul 2 în clasament.

A mai rămas un singur meci din faza grupelor, cel împotriva Poloniei, iar partida se va disputa în data de 30 noiembrie de la ora 21, pe arena 974 din Doha.

Clasamentul grupei C înaintea ultimei etape:

1. Polonia 4p

2. Argentina 3p

3. Arabia Saudită 3p

4. Mexic 1p