Jucătorii Iranului au primit un mesaj clar înainte de partida istorică cu SUA de la Mondialul din Qatar. Dacă nu se „comportă bine” înainte de marele meci cu „dușmanul” american, atunci familiile fotbaliștilor riscă tortura și chiar închisoarea, transmit sursele CNN.

Fana a Iranului, la CM 2022 QatarFoto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Cupa Mondială: Iranul protestează împotriva SUA pentru că a eliminat simbolul lui Allah de pe steagul său

Tortură și închisoare pentru familiile fotbaliștilor din Iran

Situația tensionată din țară (acolo unde au loc proteste, iar represaliile au fost cât se poate de sângeroase) a fost amplificată de gestul jucătorilor naționalei: fotbaliștii au refuzat să cânte imnul înainte de partida cu Anglia (de pe 21 noiembrie).

Acest lucru nu s-a mai întâmplat la partida cu Țara Galilor, mesajul regimului de la Teheran fiind unul clar: vor avea de suferit familiile fotbaliștilor.

Jucătorii iranieni s-au întâlnit cu membri ai Corpului Gărzilor Revoluţionare Iraniene, iar directivele au fost trasate imediat: nu trebuie să existe niciun fel de formă de protest la meciul istoric cu SUA.

În caz contrar, familiile fotbaliștilor vor suferi consecințele: tortură și închisoare.

FOTO Lacrimile Iranului - Imaginea zilei de la CM 2022 Qatar

Suporteri falși trimiși de regimul de la Teheran la meciul cu Țara Galilor

Aceleași surse CNN vorbesc despre faptul că regimul de la Teheran ar fi trimis „falși” fani la meciul cu Țara Galilor pentru ca lucrurile să nu scape de sub control precum la disputa cu Anglia.

„În ultimul meci împotriva Ţării Galilor, regimul a trimis sute de suporteri-actori pentru a crea un fals sentiment de susţinere şi o atmosferă favorabilă în rândul fanilor. Pentru următorul meci împotriva SUA, regimul plănuieşte să crească semnificativ numărul actorilor, ajungând la mii", au declarat sursele CNN, citate de News.ro.

De asemenea, jucătorii naționalei Iranului sunt atent monitorizați pe perioada CM din Qatar: fotbaliștii nu au voie să interacționeze cu nimeni din afara echipei care a făcut deplasarea la turneul final mondial.

Grupa B, meciurile zilei

De la ora 21:00

Iran - SUA / TVR 2

Țara Galilor - Anglia / TVR 1

Grupa B, clasament

1 Anglia 4 puncte (6-2)

2 Iran 3 (4-6)

3 SUA 2 (1-1)

4 Țara Galilor 1 (1-3).

Ce a fost luni la Mondialul din Qatar: Brazilia și Portugalia s-au calificat în optimi / Spectacol în Camerun - Serbia și Coreea de Sud - Ghana

S-ar putea să te intereseze pe acceași temă:

>> VIDEO Imagini de un simbolism puternic: Protestatarii din Iran au incendiat casa fostului ayatollah Khomein

>> O cunoscută actriță iraniană a fost arestată pentru că şi-a scos vălul islamic în public