Jucătorii naționalei Germaniei s-au pozat cu mâinile la gură după ce FIFA le-a interzis purtarea banderolelor „One Love”. La câteva zile distanță, mai mulți spectatori qatarezi au venit cu răspunsul, iar gestul acestora a făcut rapid înconjurul planetei.

Protest Mesut Ozil in tribunele de la CM 2022Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar: Brazilia și Portugalia revin în lumina reflectoarelor

Cazul Mesut Ozil, adus în discuție de qatarezi pentru a arăta ipocrizia Germaniei

Nemții au pus mâinile la gură în încercarea de a arăta faptul că FIFA cenzurează discursul liber.

La meciul Germaniei cu Spania (încheiat 1-1), mai mulți fani qatarezi au afișat chipul lui Mesut Ozil și și-au pus mâinile la gură.

Este răspunsul gazdelor din Qatar față de protestul Germaniei la adresa FIFA.

Prin gestul de duminică seara, qatarezii au încercat să demonstreze că nemții sunt ipocriți.

În momentul când și-a anunțat retragerea din naționala Germaniei, Mesut Ozil a dezvăluit că a fost victima abuzurilor rasiste ale fanilor nemți.

De asemenea, fostul jucător de la Arsenal și Real Madrid a spus că totul a fost făcut cu complicitatea Federației de Fotbal din Germania.

Fostul mijlocaș al panzerelor s-a plâns că de-a lungul carierei a fost „german când câștig și imigrant când pierd”.

Prin protestul de duminică, fanii qatarezi au dorit să reamintească un caz important în care germanii au discriminat și i-au luat dreptul la libera exprimare lui Mesut Ozil.

Practic, vorbim fix de ceea ce nemții i-au acuzat pe cei de la FIFA și pe gazdele din Qatar: de interzicerea la libera exprimare.

Ce a fost duminică la CM 2022 din Qatar: Spania și Germania termină la egalitate / Croația învinge la scor, iar Belgia pierde surprinzător