​Centralul din Carei a fost duminică seară al patrulea oficial la partida din grupa E dintre Spania și Germania, iar românul a primit deja o nouă delegare la un meci de o mare importanță.

Istvan KovacsFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei de duminică de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Istvan Kovacs a fost deja la 4 meciuri al 4-lea oficial și arbitrul român se pregătește de meciul cu numărul 5 de la acest Campionat Mondial.

Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă la meciul dintre Ecuador și Senegal

Istvan Kovacs face parte din cei 36 centrali de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, însă până în prezent arbitrul de 38 ani nu a condus niciun meci de la acest turneu final.

FIFA l-a delegat pe Kovacs la meciul decisiv dintre Ecuador și Senegal (Grupa A, 29 noiembrie, ora 17), însă, tot din postura de arbitru de rezervă, alături de Mihai Artene.

Meciurile la care a oficiat Istvan Kovacs la CM

Qatar - Ecuador 0-2

Uruguay - Coreea de Sud 0-0

Argentina - Mexic 2-0

Spania - Germania 1-1

După a patra delegare a lui Kovacs ca arbitru de rezervă la CM, Ion Crăciunescu a reacționat și a vorbit în emisiunea Fotbal Club despre situația centralului din Carei.

„Eu cred că merita mai mult, Are o vârstă foarte bună pentru un arbitru. Nu înțeleg raționamentul celor de la FIFA. Chemi un arbitru cu toată brigada, asta înseamnă că trebuie să îi dai și meciuri... mi se pare mult prea mult să fie de 4 ori al patrulea.

Față de ce arbitri am văzut la acest Mondial, să mă ierte Dumnezeu... pur și simplu nu înțeleg! Ori îl ține rezervă acum și vor să îl delege în fazele superioare, dar nu știu ce să cred.” - a spus acesta.

Ce a fost sâmbătă la CM 2022 Qatar: Franța învinge Danemarca și se califică în optimi / Victorie mare pentru Argentina