​Croația a avut o revenire spectaculoasă și a învins Canada (4-1) într-un meci disputat pe Khalifa International Stadium din Doha.

Andrej KramaricFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei de duminică de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Deși Canada a deschis scorul la prima acțiune a meciului prin Alphonso Davies (min 2), selecționata antrenată de Zlatko Dalic a reușit sa întoarcă rezultatul până la pauză prin golurile înscrise de Kramaric (min 36) și Livaja (min 44).

În a doua repriză, același Kramaric a dus scorul la 3-1 (min 70), iar Majer a punctat și el în prelungiri și a stabilit și scorul final al partidei, care aduce Croației primul succes de la acest turneu final.

Croația are nevoie doar de egal cu Belgia pentru a merge în optimi

Croația nu este sigură de prezența în optimile de finală, dar depinde doar de ea pentru a-și asigura un loc în ultimele 16 naționale de la CM Qatar 2022

Selecționata condusă de Zlatko Dalic va juca în ultimul meci din grupă cu Belgia, națională clasată pe locul 3, cu 3 puncte. Belgienii au pierdut surprinzător cu Maroc și au nevoie de victorie pentru a merge în optimi.

Având în vedere faptul că Maroc va juca cu Canada în ultimul meci, echipă deja eliminată, Croația are nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a avansa în faza următoare a competiției.

Programul ultimei etape din Grupa F:

1 decembrie 17:00 Croația - Belgia

1 decembrie 17:00 Canada - Maroc

Clasamentul Grupei F:

1. Croația 4p

2. Maroc 4p

3. Belgia 3p

4. Canada 0p

Ce a fost sâmbătă la CM 2022 Qatar: Franța învinge Danemarca și se califică în optimi / Victorie mare pentru Argentina

Meciurile de duminică de la CM 2022 Qatar

Japonia vs Costa Rica 0-1

Belgia vs Maroc 0-2

Croația vs Canada 4-1

Spania vs Germania (de la ora 21:00).