Argentina ar fi fost eliminată de la Mondialul din Qatar în cazul în care ar fi pierdut meciul cu Mexic, iar victoria (2-0) le-a adus fanilor „Pumelor” multă bucurie. Lucrurile au stat la fel și pentru Lionel Messi și compania, imaginile din vestiar fiind o dovadă în acest sens.

Nationala Argentinei la CM 2022 din QatarFoto: Florencia Tan Jun/PxImages/Icon Sportswire / AP / Profimedia

>> Reacția lui Lionel Messi după victoria Argentinei cu Mexic de la CM 2022 din Qatar

Bucuria din vestiarul Argentinei după victoria cu Mexic de la CM 2022 Qatar

Lionel Messi l-a egalat pe Diego Maradona la numărul de meciuri și goluri la CM

Meciul cu Mexic a fost jocul cu numărul 21 pentru Messi la Campionatul Mondial, iar argentinianul l-a egalat pe Diego Maradona, cel care a cucerit titlul mondial cu selecționata pumelor (la ediția din 1986).

Messi a debutat la un turneu final în anul 2006, când a strâns 3 meciuri. Până în prezent, Lionel Messi are la activ 5 meciuri jucate la CM 2010 (Africa de Sud), 7 partide disputate la CM 2014 (din Brazilia, când a jucat finala) și 4 jocuri la CM 2014 (Rusia). La actualul turneu, Messi a jucat două meciuri.

Deținătorul recordului absolut la numărul de partide jucate la Cupa Mondială este germanul Lothar Matthaus, cu 25 de meciuri.

Totodată, Lionel Messi a mai egalat o bornă importantă din istoria echipei naționale de fotbal a Argentinei, reușind să ajungă la 8 goluri înscrise la Cupa Mondială, același număr de goluri ca Diego Maradona.

Clasamentul Grupei C

1. Polonia – 4 p

2. Argentina – 3 p

3. Arabia Saudită – 3 p

4. Mexic – 1 p

Ultimele partide ale Grupei C

Polonia – Argentina (30.11 – Ora 21:00)

Arabia Saudită – Mexic (30.11 – Ora 21:00)

Ce a fost sâmbătă la CM din Qatar: Franța învinge Danemarca și se califică în optimi / Victorie mare pentru Argentina