Gael Ondoua este un fotbalist cu o poveste aparte: reprezintă Camerunul, dar are o relație specială cu Rusia. Tocmai de aceea, mijlocașul a jucat cu steagul Rusiei pe ghete la meciul cu Elveția (pierdut cu 1-0) de la CM 2022 Qatar.

Gael Ondoua Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

>> Război în Ucraina - Ziua 275: Toate evenimentele de sâmbătă sunt LiveText pe HotNews.ro.

Gael Ondoua, cetățenie dublă: cameruneză și rusă

În vârstă de 27 de ani, Gael este născut la Yaounde, capitala Camerunului, dar a copilărit în Rusia (și-a urmat tatăl - angajat la Ambasada Camerunului din Moscova). De altfel, mijlocașul are și cetățenie rusă.

La meciul dintre Camerun și Elveția (0-1), Ondoua a intrat pe teren în a doua repriză și a surprins asistența după ce a avut imprimat steagul Rusiei pe ghetele de joc.

Mijlocașul a vorbit despre acest lucru la finalul partidei, atunci când a fost întrebat ce caută steagul Rusiei (națională interzisă în fotbalul mondial) pe ghetele sale de joc.

„De ce să-mi fie frică să ies pe teren în ghete care au steagul Rusiei? Este casa mea, am crescut acolo şi tot acolo locuiesc acum.

Vreau să trăiesc acolo după ce mă retrag. Nu îmi este frică de nimic, mă simt un om liber. Camerunul şi Rusia sunt casa mea şi asta nu se va schimba niciodată” - Gael Ondoua.

De-a lungul carierei, Gael a jucat la echipe precum ȚSKA Moscova și Anzhi (din Rusia), dar și Zorya Lugansk din Ucraina. În prezent, este legitimat la Hannover 96 din Germania.

Meciurile zilei la Mondialul din Qatar - Messi și Argentina pleacă acasă în cazul unei înfrângeri cu Mexic