FIFA a interzis purtarea banderolei „One Love”, care promovează incluziunea și drepturile LGBTQ+, la Cupa Mondială din Qatar, iar Rafael Nadal se află printre marile nume din sport care au comentat această decizie, relatează Le Figaro.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-o conferinţă de presă la Santiago de Chile, marele campion iberic a spus că „toată lumea ar trebui să aibă libertate de exprimare”.

„Suntem într-o lume globalizată în care oamenii trebuie să aibă din ce în ce mai multe drepturi. Toată lumea ar trebui să aibă libertatea de a-şi exprima sentimentele, atâta timp cât nu face rău altcuiva.

Sportul este un loc pentru exprimare, pentru că are expunere globală la nivel media, dar, dincolo de toate acestea, pentru mine important este să se joace fotbal.

Deciziile pe care FIFA le ia sau nu mi se pot părea mai bune sau mai rele, dar, până la urmă, acestea sunt reguli şi atitudini pe care vor să le adopte la evenimentul lor. Alţii trebuie să fie liberi să vorbească şi să îşi arate dezacordul, aşa cum este deja cazul” - Rafael Nadal, citat de News.ro.

FIFA a decis recent ca la Cupa Mondială din Qatar căpitanii să nu aibă permisiunea de a purta banderole în culorile curcubeului şi cu sloganul „One Love”. Decizia a atras numeroase critici din lumea sportului.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Legendarul Lothar Matthaus critică selecționerul și jucătorii Germaniei după înfrângerea cu Japonia

>> FOTO Naționala Germaniei și forma unică de protest împotriva FIFA

>> Încă o controversă la CM 2022 Qatar: FIFA i-a interzis Belgiei al doilea set de echipamente