​Portugalia a debutat cu dreptul la CM 2022 Qatar, lusitanii trecând cu 3-2 de Ghana. Cristiano Ronaldo a marcat dintr-un penalti contestat și a devenit singurul fotbalist care înscrie la cinci ediții de turneu final mondial. Adevărata stea a Portugaliei a fost însă Bruno Fernandes: a oferit două pase de gol.

Cristiano RonaldoFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei de joi de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Cristiano Ronaldo a deblocat tabela în minutul 65, atunci când a marcat dintr-un penalti destul de ușor acordat, pe care tot el l-a obținut.

Andre Ayew a adus egalarea opt minute mai târziu (73'), însă nu a fost de-ajuns pentru ca Ghana să obțină un rezultat mare contra Portugaliei.

A ieșit la rampă Bruno Fernandes: vedeta lui Manchester United a oferit două pase de gol luminoase, iar Joao Felix (78') și Rafael Leao (80') au punctat pentru lusitani.

Golul lui Bukari (89') a avut menirea să facă finalul de meci interesant, dar în cele din urmă Portugalia s-a impus cu 3-2.

În minutul 100, portarul Diogo Costa a comis o mare eroare (a lăsat mingea din brațe pentru a o degaja, dar nu a știut că un adversar se afla în spatele său), dar Bukari nu a reușit să profite și să aducă o egalare nesperată.

La meciul de pe „974 Stadium” au luat parte 42.662 de spectatori.

De știut:

  • Cristiano Ronaldo a intrat direct în istoria Campionatului Mondial de fotbal, atacantul devenind primul fotbalist care marchează la cinci ediții ale turneului final mondial.

Din Grupa H mai fac parte Uruguay și Coreea de Sud (cele două au remizat joi, scor 0-0).

Grupa F

1 Portugalia 3 puncte

2 Uruguay 1

3 Coreea de Sud 1

4 Ghana 0

Ce a fost miercuri la CM 2022 Qatar: Germania, învinsă surprinzător de Japonia / Spania a înscris de 7 ori în meciul cu Costa Rica

S-ar putea să te intereseze și:

>> Cele mai valoroase loturi și cei mai scumpi jucători de la CM 2022 din Qatar – Studiu CIES

>> VIDEO Imagini incredibile din Japonia - Cum au petrecut niponii după succesul istoric împotriva Germaniei