​Germania a fost învinsă surprinzător de Japonia și riscă să părăsească devreme Cupa Mondială din Qatar. Lothar Matthäus, fostul căpitan legendar al naționalei „panzelor”, se numără printre personalitățile care au criticat selecționata lui Hansi Flick.

Lothar MatthausFoto: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / Profimedia

>> Meciurile de joi de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Germania a deschis scorul prin Gundogan ('33, penalty), dar niponii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Doan ('75) şi Asano ('83).

Lothar Matthaus, campania „One Love” și schimbările lui Hansi Flick

Matthäus, care are 150 de selecţii, a spus că jucătorii au fost distrași de controversele legate de campania „One Love” și l-a criticat pe selecționer pentru schimbările făcute în meciul cu Japonia.

„A fost prea multă dramă în avanpremiera partidei. Prea multe chestiuni care erau mai importante decât fotbalul, așa cum s-a întâmplat și acum 4 ani. Așa ceva îți distrage atenția și te face să pierzi între 5 și 10% din concentrare.

Dacă vom juca împotriva Spaniei așa cum am făcut în a doua repriză împotriva Japoniei, vom fi eliminați.

Întotdeauna îl susțin pe Flick, dar nu am înțeles unele dintre deciziile lui. Odată cu înlocuirea lui Muller și Gundogan, doi dintre cei mai experimentați jucători, Germania a pierdut ordinea și controlul.

Ambele goluri ale adversarilor au venit din flancuri. De ce nu l-ai băgat pe Kherer? Sule nu este fundaș lateral. În al doilea rând, Raum a fost prea avansat, iar Schlotterbeck nu a fost destul de agresiv” - Lothar Matthaus, câștigător al CM 1990, pentru Bild.

Ce a fost miercuri la CM 2022 Qatar: Germania, învinsă surprinzător de Japonia / Spania a reușit scorul turneului cu Costa Rica

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO Și-a ironizat adversarul, iar apoi a plătit - Antonio Rudiger, moment penibil în timpul meciului cu Japonia

>> Selecționerul Germaniei și vinovatul găsit pentru înfrângerea cu Japonia de la CM 2022 Qatar

>> VIDEO Imagini incredibile din Japonia - Cum au petrecut niponii după succesul istoric împotriva Germaniei

>> Selecționerul Japoniei explică cum a reușit să învingă Germania: „Au știut imediat ce vreau să spun”

>> FOTO Naționala Germaniei și forma unică de protest împotriva FIFA