Postul central de televiziune din Coreea de Nord a înregistrat și transmis a doua zi partidele de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, măsură luată pentru a se putea cenzura tot ce nu este pe placul autorităților.

Kim Jong-unFoto: STR / AFP / Profimedia

Meciurile de la CM 2022, cenzurate în Coreea de Nord

Deși nord-coreenii manifestă un interes ridicat pentru turneul final din Qatar, aceștia nu pot urmări în direct competiția sportivă.

Meciul dintre Franța și Australia a fost difuzat la o zi după desfășurare, iar reclamele și steagurile unuia dintre sponsori, o companie auto din Coreea de Sud, au fost cenzurate, scrie Korea Posts.

De asemenea, din ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, înregistrată și retransmisă ulterior, regimul lui Kim Jong-un a eliminat cadrele în care delegația Coreei de Sud a urcat pe scenă.

Și în timpul partidelor retransmise din prima ligă a Angliei, comentatorii nu pronunță intenționat numele jucătorilor sud-coreeni.

Coreea de Nord înregistrează ilegal meciurile de la CM 2022 din Qatar

Este foarte posibil ca nord-coreenii să înregistreze în mod ilegal partidele de la CM 2022 din Qatar, deoarece nu au achiziționat drepturile de difuzare a Campionatului Mondial. În timpul retransmisiilor, imaginile sunt însoțite de comentarii și subtitrări proprii.