Hajime Moriyasu, selecţionerul Japoniei, a afirmat că echipa asiatică a reușit surpriza în fața Germaniei, scor 2-1, pentru că fotbaliştii i-au urmat cu exactitate indicațiile din timpul meciului de la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Hajime MoriyasuFoto: Tom Weller / AFP / Profimedia

Germania a deschis scorul prin Gundogan ('33, penalty), dar niponii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Doan ('75) şi Asano ('83).

Hajime Moriyasu, selecţionerul Japoniei, și victoria imensă contra Germaniei: „Ţările asiatice ating nivelul mondial”

„Noi am vrut să începem jucând agresiv, am vrut să dominăm meciul. Dar Germania este foarte puternică, aşa că a trebuit să ne apărăm cu insistenţă şi să profităm de ocaziile noastre.

Ştiam că trebuie să ne apărăm mai bine. De aceea am schimbat sistemul. Jucătorii au ştiut imediat ce vreau să spun şi cum ar trebui să reacţioneze.

Este o mare surpriză. Noi am văzut victoria Arabiei Saudite împotriva Argentinei. Ţările asiatice ating nivelul mondial” - Hajime Moriyasu, citat de Reuters.

De știut:

  • Reamintim că Germania a cucerit titlul mondial în patru rânduri: la edițiile din 1954, 1974, 1990 și 2014.

Meciurile de miercuri de la CM 2022 Qatar

Croația vs Maroc 0-0

Germania vs Japonia 1-2

Spania vs Costa Rica 7-0

Belgia vs Canada (de la ora 21:00).

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO CM 2022 Qatar: O jurnalistă a fost jefuită într-o transmisie live de la Doha

>> De ce Qatar este o țară cu totul specială - De la pescuitori de perle și sărăcie, până la zgârie-nori și ambiții uriașe>> De ce atât de mulți oameni urăsc Cupa Mondială Qatar 2022. Partea politică a celui mai scump campionat mondial de fotbal din istorie

>> CM: 2022 Qatar: Programul complet al competiției - Orele la care vor putea fi urmărite meciurile