​FIFA a interzis orice formă de susținere a comunității LGBTQ+, iar acest lucru s-a tradus prin interzicerea banderolelor de căpitan cu mesajul „One Love”. Nemulțumiți de decizia forului condus de Gianni Infantino, jucătorii Germaniei au avut un mesaj inedit înainte de meciul cu Japonia (pierdut surprinzător cu 2-1).

Manuel NeuerFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile de miercuri de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Naționala Germaniei și forma de protest față de deciziile FIFA: Cu mâinile la gură

La poza oficială făcută înainte de startul partidei cu Japonia de pe „Khalifa International Stadium”, jucătorii Germaniei au apărut în fotografie cu mâinile la gură, în semn de protest față de deciziile FIFA. Neuer și compania au tras un semnal de alarmă cu privire la cenzura instaurată de forul mondial la CM 2022 Qatar.

Sursa foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Curcubeul de pe ghetele lui Manuel Neuer

Sursa foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Recent, naționala de fotbal a Belgiei aflase că nu are voie să folosească al doilea set de echipamente pe care-l are la CM 2022 din Qatar. FIFA a luat această decizie după ce tricourile au imprimate pe ele cuvântul „Love”.

Șapte dintre cele nouă națiuni europene au anunțat că au renunțat la purtarea banderolei „One Love, cea care promovează incluziunea și drepturile LGBTQ+.

Într-un comunicat de presă, șapte echipe naționale de pe Bătrânul Continent au precizat că au renunțat la inițiativa care includea purtarea banderolei „One Love”.

Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Danemarca, Elveția și Țara Galilor au renunțat la această formă de protest împotriva Qatarului, țară care incriminează relațiile între persoane de același sex.

FIFA a lansat propria banderolă de căpitan, ca parte a unei campanii sociale derulate alături de Națiunile Unite, care va promova o campanie diferită pentru fiecare rundă a turneului. Tema pentru sferturile de finală va fi „fără discriminare”, dar nu există nicio mențiune a drepturilor LGBTQ+ în niciuna dintre campanii.

>> De ce Qatar este o țară cu totul specială - De la pescuitori de perle și sărăcie, până la zgârie-nori și ambiții uriașe

>> De ce atât de mulți oameni urăsc Cupa Mondială Qatar 2022. Partea politică a celui mai scump campionat mondial de fotbal din istorie

>> CM: 2022 Qatar: Programul complet al competiției - Orele la care vor putea fi urmărite meciurile