Cu două zile înainte de startul competiției, FIFA a anunțat oficial că nu va putea fi consumată bere cu alcool de către fani pe stadioanele de la CM 2022 Qatar și nici în împrejurimile lor.

Suporteri senegalezi la CM 2022 QatarFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Campioana mondială va primi tonele de baxuri cu bere interzisă la Mondialul din Qatar

A fost o lovitură importantă pentru Budweiser, unul dintre cei mai fideli sponsori ai FIFA.

În pofida contractului imens pe care-l are cu FIFA (75 de milioane de dolari), companiei americane i s-a interzis comercializarea băuturii sale pe impresionantele arene de la CM 2022 Qatar.

Într-o postare de pe Twitter în care erau prezentate tone de baxuri cu bere, compania Budweiser a anunțat că alcoolul va lua drumul țării care va câștiga Campionatul Mondial de fotbal.

Rămâne de văzut cine va primi pe 18 decembrie (data marii finale de pe Lusail Stadium) trofeul Cupei Mondiale, cecul de 42 de milioane de dolari, dar și toată berea cu alcool care a fost interzisă în Qatar.

Budweiser este unul dintre sponsorii importanți ai Campionatului Mondial de fotbal începând din 1986.

Discursul lui Gianni Infantino (președintele FIFA) după decizia de a interzice berea cu alcool pe arenele din Qatar nu îi va mulțumi cu siguranță pe fanii care au plătit sume importante pentru a privi live turneul final din 2022.

„Personal, eu cred că se poate supraviețui fără să bei bere timp de trei ore. Fie că acest lucru se întâmplă în Franţa, Spania sau Scoţia. Cred că ne putem schimba mai ales când vine vorba de siguranța oamenilor”, a precizat șeful FIFA.

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar - Vicecampioana en-titre deschide balul miercuri

>> Ce a fost marți la CM 2022 Qatar: Arabia Saudită produce șocul cu Argentina / Franța, victorie lejeră cu Australia