​Herve Renard, selecţionerul naţionalei de fotbal a Arabiei Saudite, şi-a felicitat fotbaliştii după victoria cu 2-1 împotriva Argentinei într-un meci în care „astrele s-au aliniat” pentru a o învinge pe una dintre favoritele Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

Herve RenardFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Surpriză uriașă la CM 2022 Qatar: Dublă campioană mondială, învinsă de Arabia Saudită în meciul de debut

Herve Renard, selecționerul Arabiei Saudite, și victoria imensă contra Argentinei: „S-au aliniat astrele”

„Astrele s-au aliniat astăzi. Argentina continuă să fie o echipă fantastică, care venea după 36 de meciuri la rând fără înfrângere, câştigătoare a Copei America, cu un jucător spectaculos, dar în fotbal se întâmplă uneori aceste lucruri neaşteptate” - Herve Renard.

„Aş dori să îi felicit pe aceşti jucători extraordinari. Îi felicit de trei ani. (...) Chiar şi atunci când l-am vizitat pe prinţ, el nu a pus nicio presiune asupra noastră. Când presiunea este excesivă, lucrurile nu merg", a afirmat tehnicianul francez.

„Tactic noi nu am jucat bine în prima repriză, dar presiunea pe fundaşii centrali şi pe Leandro Paredes nu a fost suficientă. În primul minut portarul nostru a avut deja o paradă şi apoi a salvat la mai multe faze de gol.

M-am gândit că dacă vor mai înscrie, meciul va fi decis şi de aceea nu eram fericit la pauză. Nu putem juca aşa cum am făcut în prima repriză. Suntem mulţumiţi, dar mai avem două meciuri.

În fotbal se poate întâmpla orice. Motivaţia poate lipsi în primul joc. Este ceva ce oamenii nu înţeleg. Messi joacă împotriva Arabiei Saudite... lipsa de motivaţie este normală. A fost un succes şi o zi istorică pentru ţară, dar au rămas meciuri", a conchis Renard, citat de Agerpres.

Din aceeași grupă mai fac parte Mexic și Polonia.

Imaginea zilei după ce Argentina a fost îngenuncheată de Arabia Saudită la CM 2022 Qatar

De știut:

  • Lionel Messi devine primul jucător argentinian care a marcat la 4 turnee finale mondiale (2006, 2014, 2018, 2022). Starul celor de la PSG îi depășește astfel pe Gabriel Batistuta (1994, 1998, 2002) și Diego Maradona (1982, 1986, 1994).
  • Ultima dată când Argentina a pierdut meciul de debut la un CM de fotbal a fost la Coppa del Mondo 1990, atunci când „Pumele” au pierdut cu Camerun (0-1, pe San Siro).
  • Argentina a pierdut ultima dată un meci în semifinalele Copa America din 2019 (3 iulie), atunci când a fost depășită de Brazilia (0-2). Au urmat 36 de meciuri fără înfrângere.
  • Argentina a câștigat în două rânduri titlul mondial, la edițiile din 1978 și 1986.

Meciurile de marți de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.