Comediantul britanic Joe Lycett a părut că a distrus bancnote în valoare de 10.000 de lire sterline în semn de protest față de decizia fostului căpitan al naționalei de fotbal a Angliei, David Beckham, de a prelua un rol de ambasador al Qatarului la Cupa Mondială de fotbal a declarat luni că a fost o farsă și că nu ar distruge niciodată bani, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Beckham, care a jucat pentru Manchester United și Real Madrid ca mijlocaș, lucrează pentru Qatar, care a fost criticat pentru modul în care tratează muncitorii străini, pentru drepturile LGBTQ+ și pentru legile sociale restrictive.

Joe Lycett a declarat săptămâna trecută că va dona banii în scopuri caritabile dacă Beckham va fi de acord să rupă legăturile cu gazda Cupei Mondiale 2022 sau va toca banii înainte de începerea turneului.

Duminică, el a părut că a pus banii într-un tocător de lemne, dar luni a declarat că nu a mărunțit, de fapt, banii și că aceștia au fost donați unei organizații de caritate pentru drepturile LGBTQ+.

"A fost o amenințare goală menită să facă lumea să vorbească", a spus Lycett.

Beckham nu a răspuns la ultimatumul dat de comediantul britanic.

Homosexualitatea este ilegală în Qatar, iar organizatorii Cupei Mondiale de fotbal au avertizat vizitatorii împotriva manifestărilor publice de afecțiune, dar spun că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de mediul de proveniență, este binevenită la eveniment.

De asemenea, țara a negat acuzațiile de abuzuri asupra muncitorilor și de mită pentru a obține drepturile de organizare.