Iranul va debuta luni la Campionatul Mondial de fotbal contra Angliei (ora 15:00, LiveBlog pe HotNews.ro), iar Ehsan Hajsafi, căpitanul echipei, a vorbit despre situația din țara sa (au loc puternice revolte în ultima perioadă).

Ehsan HajsafiFoto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Jucătorii naționalei de fotbal din Iran, alături de protestatarii din țara lor

Înaintea partidei cu Anglia, Ehsan Hajsafi a vorbit deschis în cadrul unei conferințe de presă despre situația mai puțin plăcută din țara sa, acolo unde au loc puternice revolte și unde au murit deja mulți oameni.

Conform BBC și CNN, Ehsan Hajsafi îi susține pe protestatari și spune, printre altele, că situația din Iran trebuie să se schimbe pentru că oamenii nu sunt fericiți.

„Înainte de orice altceva, aş dori să transmit condoleanţe tuturor familiilor îndoliate din Iran.

Ar trebui să ştie că suntem alături de ei şi că îi susţinem. Şi că suntem de acord cu ei în ceea ce priveşte condiţiile din ţară. Nu putem nega faptul că în ţara mea condiţiile nu sunt bune şi jucătorii ştiu asta.

Suntem aici, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim vocea lor sau că nu trebuie să-i respectăm. Trebuie să luptăm, să jucăm cât putem de bine şi să înscriem goluri. Şi sper că se vor schimba condiţiile conform aşteptărilor oamenilor” - Ehsan Hajsafi, într-o conferință de presă, citat de News.ro.

În ultima perioadă, peste 400 de protestatari au fost uciși în Iran, iar alți aproape 17.000 au fost arestați, manifestațiile fiind reprimate într-un mod sângeros.

Liderii iranieni vorbesc despre proteste ca fiind „revolte” care sunt orchestrate de inamicii străini ai țării.

Iranul face parte din Grupa B de la CM 2022 Qatar, alături de Anglia, SUA și Țara Galilor.

S-ar putea să te intereseze pe acceași temă:

>> VIDEO Imagini de un simbolism puternic: Protestatarii din Iran au incendiat casa fostului ayatollah Khomein

>> O cunoscută actriță iraniană a fost arestată pentru că şi-a scos vălul islamic în public