​La Cupa Mondială, cele mai bune naționale și jucători din lume se vor lupta pentru cucerirea celui mai râvnit trofeu al fotbalului. Dar în acest an vor lipsi de la cel mai urmărit eveniment sportiv unii dintre cei mai talentați fotbaliști.

Mo SalahFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Erling Haaland

Norvegianul a stârnit senzație în Premier League după ce a sosit de la Borussia Dortmund pentru 60 milioane de euro, înscriind de 18 ori în 13 meciuri de campionat, inclusiv două hat-trickuri consecutive.

Dar Norvegia nu s-a calificat la Cupa Mondială, așa că va trebui să mai așteptăm cel puțin patru ani o ocazie ca să-l vedem în acțiune pe scena Mondialului.

Mo Salah

Este evident unul din cei mai buni atacanți din lume, dar naționala Egiptului nu va fi nici ea la Cupa Mondială. A fost acum patru ani în Rusia, dar „faraonii” au pierdut cele trei meciuri din grupe și au înscris doar două goluri, ambele prin... Salah.

La începutul anului, Egiptul a fost învinsă în finala Cupei Africii de Senegal, penaltiul decisiv fiind transformat de Mané, coechipierul de atunci al lui Salah la Liverpool.

Istoria s-a repetat la barajul pentru Cupa Mondială, unde Salah a ratat la loviturile de departajare, iar același Mané a înscris din penaltiul decisiv. Din păcate, și Mané va lipsi din Qatar din cauza unei accidentări.

Pentru că are 30 de ani, nu sunt multe șanse să-l vedem pe Mo la următorul turneu final.

Federico Chiesa

A fost un star la Euro 2020 și a jucat un rol important în victoria din finală a Italiei în fața Angliei. La semifinala cu Spania (2-1) a fost desemnat omul meciului. Dar de atunci a fost măcinat de accidentări, ligamentele genunchiului ținându-l departe de teren timp de 10 luni.

Aripa lui Juventus a jucat doar două meciuri în acest sezon, așa că era problematic să fie selecționat dacă Italia ar fi ajuns la Mondial. Campioana Europei a ratat surprinzător calificarea, dar talentul lui Chiesa nu poate fi pus la îndoială și va fi regretat în Qatar.

David De Gea

Dacă jucătorii și echipele de mai sus nu s-au calificat, De Gea și Spania au reușit, dar portarul lui Manchester United lipsește surprinzător din lot. De Gea a jucat de 45 de ori pentru Spania și a fost văzut ca urmaș de drept al legendarului Iker Casillas.

Decizia lui Lauis Enrique de a-l lăsa în afara lotului a stârnit dezbateri în lumea fotbalului, chiar și De Gea recunoscând că a fost nedumerit.

Upday scrie că federația spaniolă i-a trimis un mesaj de felicitare la retragerea lui de la națională, despre care jucătorul nu făcuse însă vreo declarație.

David Alaba

A fost o mică surpriză că Austria nu s-a calificat, deoarece a avut rezultate bune în ultimii ani. I s-au datorat în mare măsură căpitanului David Alaba, fost star la Bayern și acum la Real Madrid, care a jucat de peste 100 de ori în națională după debutul din 2009.

La nivel de club, Alaba a câștigat de trei ori Liga Campionilor, de 10 ori campionatul german și a triumfat și în La Liga în primul sezon petrecut la Madrid. Nu a putut însă să reproducă succesele în serie și la nivel de reprezentativă, ratând acum și (poate) ultima ocazie să joace la Cupa Mondială.

Ultima oră: Karim Benzema

Duminică a fost anunțată absența pentru trei săptămâni a lui Karim Benzema, deținător în acest an al Balonului de Aur. S-a accidentat la antrenament, așa că echipa cocoșului galic, văzută printre favorite, va fi lipsită și de principala gură de foc, pe lângă alți jucători de top ca Pogba și Kante.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Cristiano Ronaldo a provocat „haos și circ” în cantonamentul Portugaliei din Qatar

>> 10 lucruri importante de știut despre controversatul Mondial din Qatar care debutează azi

>> De ce Qatar este o țară cu totul specială - De la pescuitori de perle și sărăcie, până la zgârie-nori și ambiții uriașe

>> Mondialul din Qatar, fanii închiriați și lupta pentru recunoaștere - Turneul final care domină în ierarhia suporterilor de aproape 30 de ani

>> De ce atât de mulți oameni urăsc Cupa Mondială Qatar 2022. Partea politică a celui mai scump campionat mondial de fotbal din istorie

>> CM: 2022 Qatar: Programul complet al competiției - Orele la care vor putea fi urmărite meciurile

>> De unde vin și cât costă fanii închiriați de Qatar să facă atmosferă la CM 2022

>> Stadioanele spectaculoase cu care se laudă Qatarul la CM 2022 - Suma imensă investită pentru a impresiona o lume întreagă

>> Fără bere cu alcool pentru fani pe stadioanele de la CM 2022 Qatar