Naționala Portugaliei va debuta joi la Cupa Mondială, dar selecționata lui Fernando Santos nu are parte de liniște din Qatar.

Cristiano RonaldoFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lusitanii se află într-un cantonament la aproximativ 30 de kilometri de Doha, unde Federația Portugheză a amenajat un „buncăr” pentru a le asigura jucătorilor un mediu prielnic pentru antrenamente.

Potrivit Marca, aproximativ 100 de jurnaliști s-au înghesuit la primul antrenament al Portugaliei, aceștia dorind să obțină informații de la Cristiano Ronaldo, cel care și-a criticat echipa de club, Manchester United, într-un interviu oferit lui Piers Morgan.

„Interviul exploziv al lui Cristiano Ronaldo a stricat liniștea în cantonamentul Portugaliei. În prima zi de antrenamente, haosul a domnit la Shahaniya Sports Center. O sută de jurnaliști din toată lumea au vrut să participe la evenimentele programate de Portugalia, dar unii dintre ei n-au reușit să intre. Cererea de acces trebuia completată cu minimum 24 de ore înainte.

Serviciul de securitate furnizat de către organizatorii Cupei Mondiale a fost depășit complet de numărul mare de reprezentanți media care voiau să intre în cantonament. Erau japonezi, englezi, spanioli, englezi și portughezi. A fost un fel de circ.

Unii jurnaliști portughezi au rămas în afara bazei de pregătire și au recunoscut evidența: 'Totul se întâmplă din cauza lui Cristiano Ronaldo. Acel interviu...'. Alții au spus că atenția sporită acordată echipei lui Fernando Santos nu va fi de bun augur.

Bernardo Silva a apărut la conferința de presă, dar mai bine de jumătate dintre întrebări au fost despre Cristiano Ronaldo. Replica a fost: 'Informațiile care vin din Anglia n-au nicio legătură cu echipa Portugaliei. Nu mă afectează pe mine, îl vizează pe Cristiano Ronaldo'.

La antrenament, Cristiano Ronaldo a interacționat cel mai mult cu Pepe. Ulterior, Cristiano și Bruno Fernandes au fost împărțiți de Fernando Santos în cele trei sesiuni de antrenament, fiecare la câte un capăt de teren", a transmis Javier Estepa, jurnalistul Marca aflat în Qatar.

În Grupa H a CM 2022, Portugalia va întâlni Ghana, Uruguay şi Coreea de Sud.

Lotul Portugaliei pentru CM 2022 Qatar

Portari: Diogo Costa (FC Porto), Jose Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (AS Roma).

Fundaşi: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (Paris St Germain), Pepe (FC Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (Paris St Germain), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund).

Mijlocaşi: Joao Palhinha (Fulham FC), Ruben Neves (Wolverhampton), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolverhampton), Vitinha (Paris St Germain), William Carvalho (Betis Sevilla), Otavio (FC Porto).

Atacanţi: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Ricardo Horta (SC Braga), Goncalo Ramos (Benfica), Andre Silva (RB Leipzig).

S-ar putea să te intereseze și:

>> 10 lucruri importante de știut despre controversatul Mondial din Qatar care debutează azi

>> De ce Qatar este o țară cu totul specială - De la pescuitori de perle și sărăcie, până la zgârie-nori și ambiții uriașe

>> Mondialul din Qatar, fanii închiriați și lupta pentru recunoaștere - Turneul final care domină în ierarhia suporterilor de aproape 30 de ani

>> De ce atât de mulți oameni urăsc Cupa Mondială Qatar 2022. Partea politică a celui mai scump campionat mondial de fotbal din istorie

>> CM: 2022 Qatar: Programul complet al competiției - Orele la care vor putea fi urmărite meciurile

>> De unde vin și cât costă fanii închiriați de Qatar să facă atmosferă la CM 2022

>> Stadioanele spectaculoase cu care se laudă Qatarul la CM 2022 - Suma imensă investită pentru a impresiona o lume întreagă

>> Fără bere cu alcool pentru fani pe stadioanele de la CM 2022 Qatar