Câteva zile ne mai despart de startul Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, iar foștii mari fotbaliști își aleg favoritele pentru cel mai scump turneu final din istorie.

CM 2022 QatarFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Este și cazul lui Ricardo Kaka, fostul internațional brazilian, care a câștigat Balonul de Aur în 2007, în perioada când evolua în tricoul celor de la AC Milan.

Brazilianul a vorbit într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport despre Campionatul Mondial din Qatar și despre care sunt principalele 3 favorite la câștigarea competiției.

Brazilia, favorita lui Kaka la CM Qatar 2022 - Ce surpriză vede acesta

Cu 92 selecții la echipa națională de fotbal a Braziliei și 29 goluri înscrise, Kaka nu s-a ferit să spună că „Selecao” este principala favorită la câștigarea titlului mondial.

Totodată, brazilianul a precizat și cine va fi în opinia sa surpriza de la acest turneu final. Mai mult decât atât, Kaka a dezvăluiri și care sunt celelalte două selecționate ce pot emite pretenții la câștigarea Campionatului Mondial.

„Brazilia e favorită, pentru că există un grup care lucrează de mult timp împreună. Alegerea lui Tite ca selecționer a fost o decizie inspirată.Alte candidate la câștigarea titlului sunt Argentina și Franța, dar Serbia poate fi o surpriză.” - a declarat Kaka.

Serbia, misiune grea în Qatar

Chiar dacă naționala antrenată de Dragan Stojkovic are un lot bun și valoros, grupa nu îi avantajează deloc pe sârbi, care vor înfrunta Brazilia, Camerun și Elveția (adversara României din preliminariile Euro 2024).

Lotul Serbiei la Campionatul Mondial

Portari:

Marko Dmitrovic (Sevilla), Predrag Rajkovic (Mallorca), Vanja Milinkovic-Savic (Torino)

Fundași:

Stefan Mitrovic (Steaua Roșie Belgrad), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Strahinja Pavlovic (Salzburg), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Filip Mladenovic (Legia Varșovia), Strahinja Erakovic (Steaua Roșie Belgrad), Srdan Babic (Almeria)

Mijlocași:

Nemanja Gudelj (Sevilla), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Sasa Lukic (Torino), Marko Grujic (FC Porto), Filip Kostic (Juventus), Uros Racic (Braga), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Hellas Verona), Andrija Zivkovic (PAOK Thessaloniki), Darko Lazovic (Hellas Verona)

Atacanți:

Dusan Tadic (Ajax), Aleksandar Mitrovic (Fulham), Dusan Vlahovic (Juventus), Filip Duricic (Sampdoria), Luka Jovic (Fiorentina), Nemanja Radonjic (Torino)