Octavian Morariu, presedintele COSR, a precizat, in cursul zilei de luni, ca Federatia Romana de Box risca dezafilierea in cazul in care Rudel Obreja nu va demisiona din fruntea boxului romanesc. "Personajul de tip Obreja este unul perimat, trebuie sa apartina trecutului. Daca nu va demisiona pana la 1 septembrie, FRB va fi dezafiliata. Boxerii romani risca sa nu participe la JO de la Londra", a precizat Morariu.

Rudel ObrejaFoto: Agerpress

"Personajul de tip «Obreja» este unul perimat, care trebuie sa apartina in mod irevocabil trecutului, chiar daca acest trecut este recent si a permis aparitia si progresul acestuia pana in prezent.

Daca cineva calca pe cadavre, acela nu sunt eu, ci acei conducatori care uita pentru ce au fost alesi si, cu demagogie obraznica si persistenta, deturneaza eforturile tinerilor, ambitia si entuziasmul care le hranesc visele, catre interesul personal si al celor din propria gasca. In presa, Rudel Obreja a fost prezentat intr-o maniera care-l infatiseaza ca pe un fel de Robin Hood, cand el este de fapt contrariul. El este in realitate un distrugator al boxului romanesc amator.

Daca pana la 1 septembrie nu se confirma demisia lui Rudel Obreja, federatia va fi dezafiliata. Un proces de reafiliere dureaza intre doi si trei ani. Exista riscul sa se piarda spatii, active si generatii care ar asigura viitorul boxului romanesc. Departamentul nostru juridic va face orice e posibil pentru a impiedica asta", a declarat Octavian Morariu in cadrul unei conferinte de presa.

Federatia Internationala de Box a anuntat, pe 9 august, ca va dezafilia FRB in cazul in care Rudel Obreja nu va fi indepartat de la conducerea boxului romanesc.

*Citeste aici povestea suspendarii lui Rudel Obreja de catre Federatia Internationala de Box.

Raspunsul lui Rudel Obreja:

"Domnul Morariu mi-a cerut o intalnire anul acesta propunandu-mi sa facem pace cu AIBA. Am spus ca e in regula, iar daca vrea dau o declaratie ca nu mai am nevoie sa fiu in niciun organism de conducere si mi-a zis sa nu spun asta, ci doar ca ma impac cu ei si totul e in regula. Acum insa, pentru ca nu intamplator i-am aruncat pisica moarta domnului Morariu, de cateva zile, de cand s-a grabit sa recunoasca hartia AIBA, atunci am inteles despre ce e vorba si toata aceasta conspiratie pe care o face cu AIBA. Domnul Morariu are un pact cu presedintele AIBA, care este membru CIO, de a primi votul din partea lui Ching-Kuo Wu pentru a fi ales in CIO. Au incercat sa ma puna la zid, fortandu-mi mana sa demisionez. Ei vor sa ma stranga intr-o menghina, sa se arate salvatorii sportului si vor permite sportivilor sa participe" - Rudel Obreja (conform Mediafax).