A pierdut secunde importante fata de fratii Schleck pe catararea de la Luz-Ardiden, dar se declara multumit de performanta sa. Alberto Contador a avut dureri la genunchi si nu a putut tine pasul cu Andy, Frank si Cadel Evans. "Am pierdut doar cateva secunde, sunt sigur ca de acum incolo va fi din ce in ce mai bine. Sunt multumit de rezultat", a precizat principalul favorit la castigarea Turului Frantei.

Contador a pierdut timp important la Luz-ArdidenFoto: Reuters

"A fost prima etapa de munte si ma declar multumit de rezultatul meu. Am avut dureri destul de mari la genunchi, iar in aceste conditii consider ca am mers destul de bine. Am pierdut doar cateva secunde. Fratii Schleck, Evans (nr. Cadel) si Basso (nr.Ivan) sunt adversari de temut.

Trebuie sa fiu foarte atent in continuare. Cand i-am vazut pe cei doi frati vorbind, mi-am dat seama ca planuiesc ceva. Pana la urma, Frank a avut castig de cauza, cred ca datorita faptului ca a fost mai puternic.

Sunt sigur ca de acum incolo ma voi simti din ce in ce mai bine si ca lucrurile vor merge asa cum am planificat. Sper ca durerea de la genunchi sa dispara odata cu trecerea zilelor.

Se vad din plin consecintele cazaturii de acum cateva zile, dar sunt sigur ca totul va fi bine", a declarat Alberto Contador, citat de presa iberica.

Clasament general:

1. VOECKLER Thomas (TEAM EUROPCAR) 51h 54' 44"

2. SCHLECK Frank (TEAM LEOPARD-TREK) + 01' 49"

3. EVANS Cadel (BMC RACING TEAM) + 02' 06"

4. SCHLECK Andy (TEAM LEOPARD-TREK) + 02' 17"

5. BASSO Ivan (LIQUIGAS-CANNONDALE) + 03' 16"

6. CUNEGO Damiano (LAMPRE - ISD) + 03' 22"

7. CONTADOR Alberto (SAXO BANK SUNGARD + 04' 00"

8. SANCHEZ Samuel (EUSKALTEL - EUSKADI) + 04' 11"

9. DANIELSON Tom (TEAM GARMIN - CERVELO) + 04' 35"

10. ROCHE Nicolas (AG2R LA MONDIALE) + 04' 57".

Urmatoarea etapa din Turul Frantei se va desfasura, vineri, intre Pau si Lourdes, pe o distanta totala de 152,5 kilometri.