Dupa patru ani, visul lui Lucian Bute s-a indeplinit: si-a aparat titlul de campion mondial IBF, categoria supermijlocie, in fata compatriotilor sai. "Sunt sportiv de 15 ani, dar in aceasta seara nu m-am simtit niciodata. Nu pot exprima in cuvinte, sunt foarte emotionat. Sunt mandru ca sunt roman si ca am facut o tara fericita, va iubesc!", a precizat, cu lacrimi in ochi, cel supranumit "Mister KO".

Lucian ButeFoto: HotNews.ro

"Sunt sportiv de 15 ani, dar ca in aceasta seara nu m-am simtit niciodata. A fost un sentiment foarte placut, sunt mandru ca sunt roman si ca am facut o Romanie fericita. Nu pot exprima in cuvinte ce am simtit in aceasta seara, sunt foarte emotionat. E pentru prima data cand mama si surorile au fost langa mine, toata familia. A fost senzational, va multumesc mult!

Am asteptat acest moment de patru ani, iar acum s-a intamplat. Urmeaza unificarea centurilor, la anul voi veni in Romania cu doua centuri, va promit. A fost un adversar dificil, a avut strategie, dar a functionat din plin stanga. Nu am fortat acest KO, nu m-am asteptat ca lovitura sa iasa atat de bine. Decat sa planga mama, mai bine sa planga mama lui. Imi pare rau pentru el, dar acesta este sportul. 9 iulie va ramane o zi unica pentru mine, am castigat in fata romanilor mei" - Lucian Bute imediat dupa partida cu Jean Paul Mendy (protv).

Vrea sa mai boxeze in Romania

"Vin cu mare drag daca se va mai putea organiza un eveniment la fel de mare ca acesta. In aceasta seara (nr. sambata) Romania a fost "capitala" boxului mondial, ar trebui sa fim mandri de acest lucru".

Manusile vor ajunge la primul antrenor

"Vreau sa ii multumesc primului meu antrenor, Felix Paun. Ii voi darui manusile cu care am boxat in aceasta seara (nr sambata). Si datorita dansului sunt aici, dansul mi-a pus manusile in maini pentru prima oara", a precizat Lucian Bute la conferinta de presa.

Vezi aici traseul lui Lucian Bute la profesionisti.