Dupa ce si-a aparat centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie, de sapte ori, pentru Lucian Bute a venit in sfarsit randul sa boxeze acasa. "Mister KO" il va infrunta pe Jean Paul Mendy la Romexpo, in cadrul galei "Campion pentru Romania". "Cu siguranta e o presiune in plus ca boxez acasa. Sunt constient si cred ca pot sa controlez aceste emotii. Ma simt bine fizic si nimeni nu ma poate opri", a precizat Bute. Partida Bute vs Mendy va fi in direct pe Protv si LiveText pe HotNews.ro de la ora 23.30.

Bute si Mendy la cantarFoto: Hotnews

Primul meci acasa

Lucian Bute va boxa pentru prima data in fata publicului roman, dar e sigur ca va putea face fata presiunii: "Cu siguranta e o presiune in plus faptul ca boxez acasa. E si normal. Mi-am dorit foarte mult acest lucru. Sunt constient si cred ca pot sa controlez aceste emotii. Am incredere in mine, m-am pregatit in cantonament 2 luni jumate. Ma simt bine fizic si nimeni nu ma poate opri. Sunt capabil sa ma concentrez la ce am eu de facut. In Romania va fi o atmosfera mai exploziva decat in Canada. Suporterii nostri sunt mai fanatici. Pentru ca nu sunt des astfel de evenimente aici va fi o atmosfera similara cu cea a unui meci de fotbal".

Bute despre Mendy

"Este un jucator defensiv, joaca mult pe contaatac. Cred ca la fel va juca si sambata. Este foarte periculos, trebuie sa fiu foarte atent la loviturile lui. Este exploziv si loveste cu stanga la cap si corp".

"Sunt foarte fericit sa fiu aici in Romania (nr. a spus in limba romana). Este un moment foarte important in cariera lui Lucian, incearca sa-si apere pentru a opta oara centura de campion mondial. Suntem incantati ca vom boxa aici, acasa la Lucian. Ne bucuram ca vom avea sprijinul suporterilor romani. In acelasi timp insa, va fi o presiune suplimentara pentru Bute jucand in Bucuresti" - Stephane Laroche, antrenorul lui Lucian Bute.

"Le multumesc romanilor pentru ospitalitatea aratata. Nu consider ca este un obstacol faptul ca voi lupta in tara natala a lui Lucian, sunt profesionist si trebuie sa fac fata tuturor conditiilor" - Jean-Paul Mendy.

"Mendy este bine pregatit si va fi o lupta pe cinste sambata. Cu siguranta, nu am venit aici pentru a face figuratie. Jean este mai pregatit ca oricand" - Laurent Boucher, antrenorul lui Jean-Paul Mendy.

Lucian Bute, prezentare: 1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 28 de meciuri, din acestea 22 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de sapte ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic) si in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea).

Jean-Paul Mendy, prezentare: 1,82 metri, 75.3 kg, club "BA les Mureaux 78".

Nascut pe 14 decembrie 1973, la Mantes-la-Jolie, Yvelines.

A cucerit medalia de bronz (categoria mijlocie) in cadrul Campionatului Mondial de Box Amatori de la Budapesta, din 1997.

Francezul este challengerul obligatoriu al categoriei, are 29 de victorii, dintre care 16 obtinute prin KO, si nu a cunoscut inca infrangerea. In cazul in care il va invinge pe Bute, Mendy vrea sa unifice toate centurile categoriei supermijlocie.

La ultima disputa, Jean Paul a fost trimis la podea de Sakio Bika (Australia), dar lovitura acestuia a fost considerata in afara regulamentului. In aceste conditii, Bika a fost descalificat, in timp ce Jean Paul a fost declarat invingator.