Ucraineanul Vladimir Klitschko si britanicul David Haye se vor confrunta sambata pe stadionul din Hamburg, Germania, pentru unificarea centurilor WBA, WBO si IBF, relateaza AFP.

Vladimir Klitschko si David HayeFoto: Reuters

Vladimir Klitschko detine titlurile WBO si IBF la categoria grea si are 55 de victorii, dintre care 49 prin KO, in 58 de lupte.

Haye, care ii provoaca de doi ani, cu mai mult sau mai putin gust, pe fratii Klitschko, este campion WBA al greilor cu 25 de victorii, dintre care 23 prin KO, si o infrangere.

Vladimir Klitschko va lupta a 19-a oara pentru titlul mondial, in timp ce Hayes va disputa a 6-a lupta cu centura pe masa.

Fratele sau, Vitali, (42 de victorii, doua infrangeri), isi va pune titlul la categoria WBC in joc impotriva polonezului Tomasz Adamek (44 victorii, o infrangere) in 10 septembrie, in Polonia.

Vitali Klitschko a declarat pentru agentia sportiva SID ca si-ar fi dorit sa-l infrunte pe pe insusi pe "gura sparta" care este David Haye. "Sunt un pic gelos pe Vladimir. Mi-ar fi placut sa-i inchid gura acestui imbecil. Dar stiu ca Vladimir va face asta la fel de bine ca si mine", a declarat cel mai in varsta dintre fratii Klitschko .

"David Haye e infumurat, arogant, nu arata niciun respect pentru adversarul sau. Trebuie sa-i aratam la modul dureros unde se opreste spectacolul si unde incepe sportul", a declarat Vitali.

In mai, Haye afirmase despre Vitali ca e un "escroc" care "lupta mecanic si alege numai tipi pe care stie ca ii poate bate". A refuzat, de altfel, sa dea mana cu acesta in cadrul unei intalniri publice.

"Este un escroc si stiu foarte bine cum sa demasc escrocii, asa cum am aratat-o si in ultima mea lupta, a declarat David Haye, care l-a invins pe Audley Harrison in trei runde in noiembrie 2010.