Rutierul roman Andrei Nechita si-a pastrat tricoul de lider al Turului Ciclist al Romaniei, dupa o cursa dificila in penultima etapa a competitiei, informeaza Agerpres. Intr-o cursa pe Transfagarasan in care vremea nu a fost de partea ciclistilor (cu temperaturi scazute, ploaie si vant in rafale), germanul Andreas Kenser a trecut primul linia de sosire.

Foto:

Ciclistii au fost supusi unui test dificil in etapa a opta a Turului Ciclist al Romaniei, fiind nevoiti sa soseasca la Balea Cascada unul cate unul, ca in probele de contratimp. Rutierul german Andreas Kenser (Profiline) a fost primul care a incheiat cursa, dupa o ora 35 de minute si 20 de secunde, fiind urmat de bulgarul Ghiorghi Ghiorghiev (Tusnad CT), la 49 secunde.

Castigatorul editiei trecute, bulgarul Vladimir Koev (Konya Torku), a trecut al treilea linia de sosire, la 56 de secunde. Ocupantul locului secund in clasamentul general, grecul Ioannis Tamuridis (Tableware) a sosit al patrulea, dupa un minut si 14 secunde, in timp ce liderul Andrei Nechita a trecut linia de finis intr-o ora 39 minute si 45 secunde. Cu o etapa inainte de final, rutierul roman isi pastreaza avansul de 21 de secunde.

In ultima zi a competitiei, rutierii vor concura pe ruta Brasov ((cu startul tehnic de la Sacele, la 10,30)-Cheia-Valeni de Munte-Ploiesti (168,6 km), cu sosirea prevazuta la aproximativ 14:30-14:45 in apropierea Arcului de Triumf (Bucuresti).