Rutierul Christian Grazian (Italia/ CT Friulli) a trecut primul linia de sosire in cea de-a saptea etapa a Turului Ciclist al Romaniei, desfasurat pe o distanta de 145 km, pe ruta Targu Mures-Medias-Sibiu, informeaza Agerpres. Romanul Andrei Nechita a incheiat la 53 secunde in spatele castigatorului, pastrand in continuare tricoul galben al Micii Bucle.

Turul Romaniei: etapa Targu Mures - SibiuFoto: HotNews / DP

Italianul Grazian a incheiat etapa dupa 3 ore si 27 minute si 50 secunde, fiind urmat de compatriotul sau, Alex Buttazzoni (GS San Marco) si de moldoveanul Sergiu Cioban (CT Tusnad). Romanul Andrei Nechita este pe primul loc in clasamentul general si dupa a saptea etapa a Turului, la 3 minute si 46 secunde de grecul Ioannis Tamuridis (Tableware), si la 4 minute si 21 secunde de italianul Angelo Ciccone (GS San Marco).

Vineri se va desfasura penultima etapa a turului Romaniei, pe Transfagarasan, organizatorii urmand a decide, in functie de conditiile meteorologice, daca finisul etapei a opta va fi la Balea Lac sau la Balea Cascada.

Update: Etapa a 8-a se va incheia la catararea de la Balea Cascada (in apropierea bornei 130), si nu la Balea Lac. Organizatorii au luat aceasta decizie dupa o intalnire cu autoritatile si dupa ce au inspectat traseul cu masina, imediat dupa terminarea etapei a 7-a.

A doua parte a Transfagarasanului este inchisa de catre autoritati pentru orice vehicul. Catararea finala a etapei a 8-a va avea 11 km.