Daniela Dodean, Elizabeta Samara si Adrian Crisan au obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). Cei trei sportivi romani vor participa in probele de simplu din cadrul competitiei de tenis de masa. Crisan va bifa astfel cea de-a patra participare la JO, in timp ce Samara si Dodean se afla la a doua aparitie.

Daniela DodeanFoto: Reuters

Conform ITTF (forul international de profil), Adrian Crisan se afla pe locul 21 in ierarhia mondiala, performanta care-i permite sa mearga la Londra. La feminin, Daniela Dodean se afla pe 20, in timp ce Elizabeta Samara se gaseste pe pozitia 23 (Mediafax).

Pentru Adrian Crisan aceasta va fi a patra participare la JO, in timp ce Daniela Dodean si Elizabeta Samara se afla la a doua Olimpiada din cariera.

In probele de simplu obtin calificarea la Jocurile Olimpice sportivii clasati in primele 28 de locuri in ierarhia mondiala. Romania mai are rezervate trei pozitii calificante pentru Londra (nr. doua la masculin si una la feminin), sportivii cu sanse de a ajunge la competitia din 2012 urmand sa ia parte la turnee specifice anul acesta si la inceputul anului viitor.